WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Jetpack by WordPress.com
[resolved] Facebook etc showing wrong thumbnail image for posts on my website (11 posts)

  1. yardhype
    Member
    Posted 4 months ago #

    FOR SOME REASON Social NETWORKS STOP DETECTING THE FEATURED IMAGES SET.

    The wrong thumbnails appear while sharing to social networks, (sometime only same 3 appear)(while another time others show, its like the image not updating in the system for at times pics uploaded earlier shows up as thumbnail for later posts)

    I thinking this problem is between jetpack or All-In-SEO (However i cant find where to fix it)

    PLEASE NOTE that everything was working ok until about 5days ago.

    Also the featured Image appears in the widgets(e.g. recent posts tab) on the site as they should but not while sharing.

    Please note that these older posts don't have an inserted pic but they show correct thumbnail, Taken from the featured image.
    http://www.yardhype.com/vin-diesel-emotional-speech-at-paul-walker-crash-site-news-report-video/
    http://www.yardhype.com/er-sting-2013-isaiah-laing-talks-about-vybz-kartel-bounty-beenie-video/

    In this post though featured image is set plus an image inserted within the post, none of the thumbnails are correct. http://www.yardhype.com/deva-bratt-recently-began-us-tour/

    In this post Featured image is shown in fb thumbnail without a pic being inserted into the post body, however it shows 3 pics, usually the wrong one appears first when sharing.. http://www.yardhype.com/ponset-cham-damian-marley-fighter-video/

    This post showed correctly: http://www.yardhype.com/a-tribute-to-paul-walker-video/

    wrong thumbnails appear for google+ while sharing too.

    I need help. Thank you.
    feel free to ask for more info if needed.

    http://wordpress.org/plugins/jetpack/

  2. yardhype
    Member
    Posted 4 months ago #

    Was told that maybe the problem is here:

    <meta property="og:image" content="URL" />

    How do i fix?

  3. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 4 months ago #

    When you share a post on Facebook, or when Jetpack Publicize publishes a post to your Facebook page, Facebook crawls the page and looks for Open Graph meta tags in the head to build a complete post preview (with an image, title, description, ...).

    Jetpack automatically adds these meta tags for you, unless you already use another plugin to manage Open Graph meta tags. Looking at your site, you seem to be using another plugin to handle Open Graph, so Jetpack doesn't have any control over the look of your posts on Facebook.

    I would suggest that you review your list of active plugins, find out which one of them is used to manage Open Graph meta tags, and contact the plugin author for more help.

    I hope this helps.

  4. yardhype
    Member
    Posted 4 months ago #

    I would suggest that you review your list of active plugins, find out which one of them is used to manage Open Graph meta tags, and contact the plugin author for more help.

    thanks for explaining that.

    I disabled plugins but no success in doing so.

  5. yardhype
    Member
    Posted 4 months ago #

    this problem was not resolved.

  6. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 4 months ago #

    You still seem to be using another plugin to handle Open Graph meta tags. It will be one of the plugins listed here:
    http://plugins.trac.wordpress.org/browser/jetpack/tags/2.6.1/class.jetpack.php#L571

    Once you find out which plugin controls Open Graph tags on your site, you should be able to configure it to display them properly.

    If you do not use any of these plugins, you will need to look at your theme's functions.php file, and make sure that you didn't add any filter to deactivate Jetpack's Open Graph meta tags. Such filter would look like this:

    add_filter( 'jetpack_enable_open_graph', '__return_false', 99 );

  7. Kurt Flint
    Member
    Posted 4 months ago #

    Thank you Jeremy, you have just resolved a problem I had on the back burner... Yoast gives you a whole page of handy settings to take that over with and mess up at will, so it was easily fixed.

    @yardhype, I believe that you intended to say in your initial post that you are using all-in-one-seo, and you will notice that it is on the "list of evil plugins" in Jeremy's code. I suggest moving to Yoast, who has a handy export/import tool so that your valuable efforts in A-I-1-SEO (which we used to use too) will not be lost.

    Good luck, hope to see your issue closed soon.

    Kurt

  8. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 4 months ago #

    You will notice that it is on the "list of evil plugins" in Jeremy's code

    I would probably not say "Evil plugins" :) All these plugins (including WordPress SEO) are good at what they do, which is adding Open Graph Meta tags to posts. We created that list so Jetpack doesn't stay "in the way"; if you already use a plugin to manage Open Graph meta tags, you probably don't need an extra set of Open Graph tags. :)

  9. gidradiony
    Member
    Posted 1 month ago #

    i'm having the same problem I believe i removed all plugins necessary.... I still have jetpack however, but its still not working. This is my site http://gidradio.com

    I use Bresponsize as my theme

  10. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 1 month ago #

    @gidradiony Could you please start your own thread, as per the Forum Welcome?
    http://wordpress.org/support/plugin/jetpack#postform

    Thank you!

  11. yardhype
    Member
    Posted 1 month ago #

    To solve my problem i had to go into the theme's head code and delete all the facebook coding that were there, this seemed to fix my problem.

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic