WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Events Manager
[resolved] Event Manger content (17 posts)

  1. myiahtaylor22
    Member
    Posted 10 months ago #

    Hello

    I have a question about the event manager plugin.
    When there is not an event for the plugin to display the plugin displays the content from the footer.
    So essentially the content from the footer gets pushed up, but when an event is created then display the footer moves back down where it is supposed to be.

    why would this happen?

    http://wordpress.org/plugins/events-manager/

  2. angelo
    NetWebLogic Support
    Posted 10 months ago #

    can you share to us sample link to your site so we can easily visualize and check the issue?

    thanks

  3. myiahtaylor22
    Member
    Posted 10 months ago #

    The link is
    Test.bookmans.com/events

  4. Marcus
    NetWebLogic Support
    Plugin Author

    Posted 10 months ago #

    what do you have in your events page content? It seems like you have some bad HTML in there somewhere, which could be the cause for your messed up layout.

  5. myiahtaylor22
    Member
    Posted 10 months ago #

    There is not an event enter so there shouldn't be anything there. When there is not any event displayed the footer gets pushed up .

    But when I create an event the footer drops down and the event is displayed correctly.

    It only shows incorrectly when there is not an event .

  6. angelo
    NetWebLogic Support
    Posted 10 months ago #

    did you check the templates of your events list page eg. /events ? also, are you using any child theme or custom templates?

  7. myiahtaylor22
    Member
    Posted 10 months ago #

    yes i did and i am using an custom theme.

  8. Marcus
    NetWebLogic Support
    Plugin Author

    Posted 10 months ago #

    Does it work with the default WP theme? More importantly, do you see that table appear with a default theme below your footer?

    have you tried overriding our template files at all? e.g. is there a plugins/events-manager folder in your theme? If so try renaming that.

  9. myiahtaylor22
    Member
    Posted 10 months ago #

    yes there is a plugin events-manager folder in my theme

  10. myiahtaylor22
    Member
    Posted 10 months ago #

    I also tried to rename it

  11. caimin_nwl
    NetWebLogic Support
    Posted 10 months ago #

    I think you have a modified template or custom formatting somewhere that's coded badly.

    Looking at your source code I can see many times you have paragraph tags between table tags. They shouldn't be there. You also seem to have several closing div tags without matching opening div tags. That will cause problems.

    If you switch to the default theme does this solve the problem?

    Have you made any edits to Events > Settings > Formatting?

  12. myiahtaylor22
    Member
    Posted 10 months ago #

    can you show me where the div issue is please?

  13. angelo
    NetWebLogic Support
    Posted 10 months ago #

    can I know what EM template did you modified? and maybe you can start checking on that template.

  14. myiahtaylor22
    Member
    Posted 10 months ago #

    Just the single-event.php. But that template is not used here.

    I'm guessing the HTML error like some tag is not closed in the formatting tab.
    I believe that is where the error is .

    Am I correct?

    What errors are you getting where we can narrow it down ?

    I used the validator to see and I went through all errors and nothing fixed it .

  15. angelo
    NetWebLogic Support
    Posted 10 months ago #

    I see, maybe you can try to delete or rename your single-event.php to single-event-backup.php

    and then re-copy your theme single.php and then rename it again to single-event.php

  16. myiahtaylor22
    Member
    Posted 10 months ago #

    Even though I'm not using the single template here on this page . Actually all the HTML is coming from the formatting tab , the page editor, and the footer .

    If you look at source code the footer code is red like something is wrong or missing a tag or something I believe that is the problem.

  17. Marcus
    NetWebLogic Support
    Plugin Author

    Posted 10 months ago #

    I'd suggest you remove any customizations you made specifically to EM, and maybe even reset the EM settings (Events > Settings > Admin Tools)

    A stray div can be cumbersome to find within your customizations, so you'd need to hire a developer to help you if you want to take that approach.

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic