WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Cool Video Gallery
[resolved] Error CVG 1.8 ...ffmpeg not found (9 posts)

  1. Stretl
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi,
    I was very happy with the CVG plugin. I could add videos, manage galleries, but what confuses me is that in the server log I get a message
    [client xxx.xxx.xx.xxx] sh: /Applications/ffmpegX.app/Contents/Resources/ffmpeg: not found

    When I check the site greece.mytravelmedia.com I don't see any errors.
    I am using CVG 1.8

    http://wordpress.org/extend/plugins/cool-video-gallery/

  2. Praveen Rajan
    Member
    Plugin Author

    Posted 10 months ago #

    @ Stretl

    Change the path of FFMPEG library in plugin settings page.

  3. Stretl
    Member
    Posted 10 months ago #

    Change the path of FFMPEG library

    How do I find the correct path?

  4. Praveen Rajan
    Member
    Plugin Author

    Posted 10 months ago #

    @ Stretl

    You will need to contact your webserver hosting admin for this. Also check if FFMPEG is installed in your shared server.

  5. Stretl
    Member
    Posted 10 months ago #

    It seems that is is installed correctly because the overview shows
    FFMPEG : Installed

    The strange thng is that it works I can add Videos and they are shown, so I assumed that everything was correct. Only when I look into the logfile I see the error.

    I will contact the admin

  6. Cunal.
    Member
    Posted 2 months ago #

    Hi, I get the same error. I was wondering if you could help me find the file and the line where this command is executed so that i can comment it. I dont have any issues i just need to comment that output.
    Thanks

  7. On linux (CentOS) I had to set the Gallery Settings FFMPEG libary path to /usr/bin/ffmpeg

    This will cause the ffmpegcommandExists function in the lib/core.php to dump copious amounts of output to the error_log file on the server, slowing down web pages and loading up the disk with a bunch of error lgo fluff.

    Running a valid license check and routing output to /dev/null allows the exec command to run without generating output but while still testing if the ffmpeg executable is available at the path specified:

    I recommend the plugin developer add the noted options to the ffmpegcommandExists function:

    /**
             * Function to check if ffmpeg is installed.
             *
             * @author Praveen Rajan
             */
            function ffmpegcommandExists() {
    
                    $options = get_option('cvg_settings');
    
                $command = escapeshellarg($options['cvg_ffmpegpath']) . ' -L >/dev/null 2>/dev/null 1>/dev/null';
                exec($command, $output, $return);
    
                    if ($return <= 1) {
                            return true;
                    }
    
                    return false;
            }

    It appears to keep everything intact while no longer showing the ill side effects of the warnings being dumped to the log file, which is a LOT of extra disk I/O for naught.

    http://www.charlestonsw.com/support/documentation/store-locator-plus/

  8. Cunal.
    Member
    Posted 2 months ago #

    I got my problem solved. If anyone is having the same issue i recommend commenting the following line in core.php file line 1406

    function ffmpegcommandExists() {

    $options = get_option('cvg_settings');

    $command = escapeshellarg($options['cvg_ffmpegpath']);
    -----> // exec($command, $output, $return);

    if ($return <= 1) {
    return true;
    }

    if you do this than ffmpeg wont be checked thus not giving any error

  9. khyriana
    Member
    Posted 1 month ago #

    Hello,
    I can not see the videos, the plugin allows me to install, but can not see them, they no longer appear either on my old pages, so I did not touch anything
    Can you help me?
    Thank you in advance
    Best Regards

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic