WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WP-Members
[resolved] email problem with admin and new registered user (2 posts)

  1. frionel
    Member
    Posted 6 months ago #

    Under the 'WP-Member Options' tab I checked both boxes next to 'notify admin' and 'moderate registration'.

    Then, under the emails tab I typed in a custom email address and name.

    The messages below that for 'Registration is Moderated, User is Approved' and 'Admin Notification' are not sending properly.

    It still sends an email to a new user when they register, but it provides a password to the user which won't work until they are approved. It looks nothing like the message I set up. In addition, the email that is sent to the admin just says a new user registered, and shows the name, but none of the other shortcodes like [fields] and [activate-user]. I believe that the emails that are being sent are the default ones as if wp-member plugin wasn't being used, because it also does not use the custom email and name that I set.

    I thought it might be a wp_mail issue, yet I did a test that was recommended on a different forum topic, and it works fine.

    Furthermore, the text in the dialog box for "Registration is Moderated, User is Approved" sends perfectly after I approve a new user. It also comes from the custom email and name that I set.

    Looking around the other questions, I believe I can fix it using one of the filter and action hooks, but there isn't really a tutorial on how to set it up properly. My theory is that the generic WordPress notification emails are overriding the ones that should be sent out by wp-Members, but I do not know the solution.

    If anyone could provide any help I would greatly appreciate it.

    https://wordpress.org/plugins/wp-members/

  2. frionel
    Member
    Posted 6 months ago #

    I figured out a solution. I turned off the register members button in the wordpress settings. I wanted to use the default wordpress register screen, but I guess the emails it sends out overrides the one generated by wp-members. I know the plugin recommended doing this, but I didn't think it would cause this issue. Anyway, for anyone who has a problem with it, this is the solution.

    Thank you.

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic