WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Contact Form 7
"Email has not been properly set up" error (5 posts)

  1. a_shah
    Member
    Posted 11 months ago #

    I have a page on my WordPress website that is using the Contact Form 7 Template. However, whenever I visit the page, it has a red box on top with the text "E-mail has not been setup properly. Please add your contact e-mail!" I have the plugin activated, and there is an email set under settings. When I submit a test form, the email does not get sent to the recipient address. Do I have to make changes in other files? Any help is greatly appreciated. Thanks.

    http://wordpress.org/extend/plugins/contact-form-7/

  2. buzztone
    Member
    Posted 11 months ago #

    Include all your input in both the Form section and Mail section of the CF7 interface and a link to your CF7 form if possible. If others here are able to understand your actual problem, they may be able and willing to offer a possible solution.

  3. a_shah
    Member
    Posted 11 months ago #

    Under the form section:

    <p>Your Name (required)<br />
        [text* your-name] </p>
    
    <p>Your Email (required)<br />
        [email* your-email] </p>
    
    <p>Subject<br />
        [text your-subject] </p>
    
    <p>Your Message<br />
        [textarea your-message] </p>
    
    <p>[submit "Send"]</p>

    Under the Mail section:
    "To" has the recipient email.
    "From" has [your-name] <[your-email]>.
    "Subject" has [your-subject].
    "Message Body" has:

    From: [your-name] <[your-email]>
    Subject: [your-subject]
    
    Message Body:
    [your-message]

    However, in the page I have set as the Contact Form, I am not using the short code to produce it (i.e. [contact_form]). Instead, I have the page set to have the template Contact Form 7. Also, I followed this video and removed the error message I was getting, but I now the submit button is very slow and it does not send the email.

  4. buzztone
    Member
    Posted 11 months ago #

    RE: I am not using the short code to produce it (i.e. [contact_form]). Instead, I have the page set to have the template Contact Form 7.

    Sorry I have no idea what you are doing here and unable to offer further assistance. Seems like a WooTheme issue.

  5. a_shah
    Member
    Posted 11 months ago #

    That might be that case. Thanks anyways! I appreciate you taking the time to help.

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic