WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Front-end Editor
[resolved] Editing categories shows [Empty] instead of the inputted categories (14 posts)

  1. Jaya
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi :)

    I've been using the alpha version that allows editing categories through input box instead of drop down menu for a while. Today i saw the change log and it says that the feature made it to the stable version. So i updated to it.

    My issue is that when I edit any of the categories, they reset and show [Empty] when I save. What could be causing the issue?

    Thank you very much for the help!

  2. Jaya
    Member
    Posted 2 years ago #

    Also, I tried to go back to the Alpha but that didn't help either.

  3. rpOliveira
    Member
    Posted 2 years ago #

    Same problem here. Any help?

  4. scribu
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Hm... it would be helpful if you could post the generated HTML markup, i.e. the <span class="fee-field"... bit.

    And also the underlying PHP code from your theme, i.e. the_category( ... ). The entire loop surounding that code would be nice, actually. Put it on pastebin.com if it's too long.

  5. rpOliveira
    Member
    Posted 2 years ago #

    After editing the categories and then clicking save it shows [Empty]. If we reload the page we see that the post got the Uncategorized Category. It resets all the categories.

    <span data-type="terminput" data-post_id="1178" data-taxonomy="category" data-before="" data-sep=", " data-after="" data-filter="the_category" class="fee-field">Uncategorized</span>

    I'm using the Thesis theme.

  6. rpOliveira
    Member
    Posted 2 years ago #

    I'm listing the categories by using

    echo get_the_category_list(', ');

    but I'm not finding where that function is.

  7. scribu
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Ah, ok, I can reproduce it now. Stay tuned for a fix.

  8. rpOliveira
    Member
    Posted 2 years ago #

    Ok. Thanks a lot.

  9. scribu
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    There, the Development Version (2.1.2-alpha) should work.

  10. rpOliveira
    Member
    Posted 2 years ago #

    Works like a charm. Thanks! Great work!

  11. rpOliveira
    Member
    Posted 2 years ago #

    I think I found another bug.

    When using the plugin, the titles in the main page are appearing twice.

    For a post named "this is a test post" the title in the main page is displayed:

    This is a test post">This is a test post

    In the post page there's no problem but all the titles in the main page appear like that. Hovering the mouse on the title there's an alt text:

    Permanent link to <span data-type=

    Any help?

  12. scribu
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    See http://scribu.net/wordpress/front-end-editor/common-mistakes-in-themes.html

    If that doesn't help, please start a new thread, as this one has been resolved.

  13. rpOliveira
    Member
    Posted 2 years ago #

    Yes,it worked. I fixed my theme. Thanks a lot, once again. Everything is perfect now.

  14. Jaya
    Member
    Posted 2 years ago #

    Sorry for the delay in response. I'm glad that you were able to reproduce and fix the issue (Thank you rpOliveira!) . The fix worked great!

    Thank you very much!!!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic