WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Duplicator
[resolved] Duplicator greying out, unable to create package (11 posts)

  1. Celeste1212
    Member
    Posted 10 months ago #

    Hi, Cory. First, I love this plugin and have used it for several sites with no trouble at all, until today. The problem seems specific to the free Pinboard theme (http://www.onedesigns.com/wordpress-themes/pinboard). Duplicator works without issue with a local site using the premium Avada theme (from ThemeFusion).

    Here's the situation: I can create a package of my online site and then duplicate it in the XAMPP localhost site. Works great. However, I cannot create a package of the localhost site. I click the package icon. It says "Status: Ready to create new package," but then the screen greys out, and the link to Create Package Set doesn't work. (It actually freezes the localhost site, and I have to click refresh in order for it to function again.)

    I tried two different versions of Duplicator, I think they're 0.4.3 and 0.4.4. It made no difference in the outcome. WordPress version is 3.6.1.

    Do you have any idea what's going on? I really like the Pinboard theme and want to be able to build sites on localhost rather than online.

    Thanks for any assistance to resolve this.

    ~ Celeste ~

    http://wordpress.org/plugins/duplicator/

  2. Cory Lamle
    Member
    Plugin Author

    Posted 10 months ago #

    Hey Celeste1212,

    Thanks for the feedback! Sorry your having issues on this one instance. Most likely its a JS error on that site. You could always temporarily switch to one of the stable themes that comes with WP create your package then switch back to your theme.

    Here is a helpful section on the FAQs page:
    -> Browse to: http://lifeinthegrid.com/duplicator-faq
    -> Find section: "1. Package=> The interface is non responsive. When I click on a button nothing happens?"

    Hope that helps!

  3. Celeste1212
    Member
    Posted 10 months ago #

    Hi, Cory. Hey, thanks for working on the weekend :)

    I was going to do the "switch the theme" workaround, but I'll test the plugins first and see what happens. Pinboard is a great theme for building sites for friends/organizations that can't afford a premium theme, so that's why I'm not tossing it overboard :)

    I'll report back on whether the issue gets resolved or not after checking the plugins.

    ~ Celeste ~

  4. Celeste1212
    Member
    Posted 10 months ago #

    Cory, I found it right away. http://wordpress.org/plugins/synved-shortcodes/

    WordPress Shortcodes is a nifty little plugin, so I just deactivated it to create the Duplicator package and then reactivated it for use on the site.

    I wish all problems were as easy as this to solve. Thanks again so much :)

    ~ Celeste ~

  5. Cory Lamle
    Member
    Plugin Author

    Posted 10 months ago #

    Hey Celeste1212,

    With all the moving parts and code things can get pretty complex, thxs for posting your work-around.

    Cheers~

  6. Celeste1212
    Member
    Posted 10 months ago #

    Cory, that's so true! And I forgot that the number 1 rule is to check the plugins for incompatibility.

    I was able to get a very small website online for a friend last night, thanks to your quick and helpful response. If only everything worked as well as Duplicator :)

  7. Cory Lamle
    Member
    Plugin Author

    Posted 10 months ago #

    Hey Celeste,

    Thanks for the feedback! Its's definitely a work in progress :)

  8. appieh58
    Member
    Posted 10 months ago #

    I have tried the duplicator today.
    Creating a package is no issue.
    However when I run the install.php the screen freezes.

    The log shows that the database is created, and the unzip is done.
    The log file stops after this entry :

    ********************************************************************************
    STEP1 COMPLETE @ 02:05:56 - TOTAL RUNTIME: 1.3773 sec.
    ********************************************************************************

    If there is a step 1, then I expect a step 2
    Is that correct? What can be wrong?

    I have re-created the package, and with this second package I have the same issue.

    Thanks you for advice.

    Albert

  9. Cory Lamle
    Member
    Plugin Author

    Posted 10 months ago #

    Hey appieh58,

    Here is a helpful section on the FAQs page, it may be related to your issue:
    -> Browse to: http://lifeinthegrid.com/duplicator-faq
    -> Find section: "3. Troubleshoot=> Timeout Issues"

    Hope that helps!

  10. ikalangita
    Member
    Posted 7 months ago #

    It says "Status: Ready to create new package," but then the screen greys out.

    The solution is simple :

    Use firebug and delete the node that overlay all the screen, it's a javascript error and the <div> that overlay would not to desappear.

    When you delete it from firebug you could click on the create package link after.

    Thanks

  11. Cory Lamle
    Member
    Plugin Author

    Posted 7 months ago #

    A good portion of these issues are taken care of in the next version. If you can give the developer version a try it may have your fixes for the issue your seeing. The very latest version (0.5.0) can be found by following these instructions:

    -> Browse to http://wordpress.org/extend/plugins/duplicator/developers/
    -> Look for the section "Other Versions"
    -> Click on "Development Version" and download the zip plugin file
    -> Uninstall your current version and install this one
    -> Note: This is a development line version so please test in your sandbox first to make sure you have no issues...

    Cheers~

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic