WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

HTML5 jQuery Audio Player
Drag and Drop doesn't save the order + update erases the playlist drop-down (23 posts)

  1. rvena
    Member
    Posted 1 year ago #

    Under manage songs, I'm able to drag the order I want tracks to show up, but there's no save button, and it doesn't automatically save the order.

    Also, when I click "Update" on a specific track, the Playlist drop down disappears and it saves it as "undefined", so I have to delete it and start all over.

    http://wordpress.org/extend/plugins/html5-jquery-audio-player/

  2. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi rvena. Sounds like something a bit weird is happening on your site. The drag n drop shouldn't require save (it should automatically save the order). And updating a track shouldn't clear the Playlist drop down field.

    I've not encountered either of these two issues previously so I think we can assume this is isolated to your site. In which case you should take the normal steps to try to isolate the error.
    - Disable all other plugins to see if its a plugin conflict
    - Try it using the default twentyeleven theme to rule out theme conflicts
    - Try it in another browser to rule out browser issues
    - Check it with a debugger enabled to see if any errors are popping up giving some indication of what the problem might be.

    Report findings back here if you'd like further help, and also a link to the page where you have the player installed so I can check it.

    Thanks.

  3. schanzentroll
    Member
    Posted 1 year ago #

    @rvena: Got the same bug in my multisite-installation with the jquery audio plugin (pro-edition). After editing a song it goes to "undefined". Have you found a solution?
    http://wordpress.org/support/topic/pro-15-no-playlist-dropdown-after-updating-a-song?replies=2

  4. schanzentroll
    Member
    Posted 1 year ago #

    @EnigmaWeb:
    > Disable all other plugins to see if its a plugin conflict
    There is no other plugin activated in this instance of my multisite-wordpress-installation.
    > Try it using the default twentyeleven theme to rule out theme conflicts
    I tried, I didn't helped
    > Try it in another browser to rule out browser issues
    Its the same thing in FF and Chromium
    > Check it with a debugger enabled to see if any errors are popping up giving some indication of what the problem might be.
    Don't know how to do this, but I've checked the field via firebug: http://postimage.org/image/3qeh5tp1b
    Maybe this helps?

  5. rvena
    Member
    Posted 1 year ago #

    @schanzentroll - No solution. Was advised to try deactivating all plugins but I can't really do that as it will disrupt the site. Tried on various browsers too. Are you on a mac as well?

  6. schanzentroll
    Member
    Posted 1 year ago #

    No, I'm on Linux Mint. But that should not be important for the use of the plugin. I would like to use this player (I like it & I paid for it), but with this bug... I don't know. I mean... updating information is a basic thing and I don't want to delete the song every time I have to update a song... but that actual the procedure here.

  7. rvena
    Member
    Posted 1 year ago #

    I agree. I paid for it too and I like it, but it has to work.

  8. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi Guys, So just reading these posts am I right in thinking both you guys having the problem is on Multisite install? Not a standard WP site?

    The plugin hasn't had anywhere near the same amount of testing on MS so if you've ruled out any other standard problems then I'd say this is almost certainly a Multisite problem.

    Please confirm so I can see what can be done about this. Thanks

    Oh PS... 1 other user fixed a slightly different (but possibly related) issue be enabling the plugin on all the sites in on his MS network... not suggesting this is a good long term solution but depending on your setup might be a temporary fix while I check this issue properly?

  9. schanzentroll
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hello Enigmaweb,
    that's correct for my installation. I've got three sites in a wordpress multiside installation. But that's the first plugin that doesn't work and I've got not much of them installed.
    What about you, rvena? Multisite?
    Greetz
    Jens

  10. schanzentroll
    Member
    Posted 1 year ago #

    I've just tried the plugin on another side I've got with a single (not multiside) wordpress and it's true: the song-update is working. So the plugin is not multisite-ready right now.
    @EnigmaWeb: Do you want to fix it or should we roll back the deal?

  11. rvena
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'm not on multisite installation. Mine is a single site, but still has the same issues.

  12. schanzentroll
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hello EnigmaWeb,
    I still can't update songs without erasing the playlist entry. Rvena and I don't know what the error is or how to fix it. So what to do now? Please make a suggestion.
    Greetings
    Jens

  13. thinkwithsound
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hello I am also having this issue. I am using a single site. I'm currently running http://www.thinkwithsound.com and there is no way I can deactivate every plugin but please let me know of any possible solutions! I bought this plugin to be the standard use of streaming music uploaded by users so hopefully this can be resolved soon!

  14. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    I can't replicate this error on multisite or on single site in a test environment. And there are many thousands of users using this plugin successfully on both without this problem. I'm afraid with only 3 users reporting this and no obvious correlation, and without being able to replicate, I have to assume this is something specific to your site or environment. Sorry - not really much more help I can give on this.

  15. jgulden
    Member
    Posted 1 year ago #

    I am having the same issue. Single site install of 3.5, no plug-in conflicts, no console errors. Behaving identically across a variety of themes and browsers. Definitely not an isolated issue.

  16. jgulden
    Member
    Posted 1 year ago #

    Also, when saving a track with an apostrophe in the title, the plug-in adds a forward slash before it (i.e. "Devil's" becomes "Devil\'s"). Please resolve asap.

  17. TheAggressive
    Member
    Posted 1 year ago #

    Also have this problem...wordpress single site. using wordpress 3.5

  18. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi @TheAggressive and @jgulden

    This is a problem that has suddenly occurred with WP 3.5 It is being discussed in other threads and I'm working on a fix. Sorry for inconvenience and I will get the fix finished and released ASAP. Thanks

  19. TheAggressive
    Member
    Posted 1 year ago #

    Well it seems fix the playlist option when editing. But sorting the songs still seems to do the same. Can't sort them.

  20. jgulden
    Member
    Posted 1 year ago #

    I am also unable to retain changes made to playlist reordering. I reload the page and the order reverts right back to how it was before.

  21. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Ok thanks for testing it... will check this sorting issue too then...

  22. schanzentroll
    Member
    Posted 1 year ago #

    Bug with playlist option when editing is fixed with the news version in my installation. Drap & Drop doesn't do anything at all. Let's wait for the next update. The audio player feels a little better now. Thank you for the update.

  23. Maeve Lander
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    HI guys, for problems with the AJAX drag n drop feature please posts in relevant thread here: http://wordpress.org/support/topic/drag-drop-typeerror

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.