WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Down and Out? Hope Not. But Need Help. (9 posts)

  1. mgrace74
    Member
    Posted 8 years ago #

    Please, I need your help!

    I tried upgrading to 1.5.1, but I didn't do it right. When I would try to run the upgrade I got a blank screen. Nothing happened. After that my whole site appeared to be gone. I couldn't get to anything on the site, or in the admin panel.

    I tried deleting all wordpress files, and starting from scratch with 1.5 again, but now I can't connect to my database. My UN and Pass are correct in the config file, but I get this when I try to run install:

    "Error establishing a database connection

    This either means that the username and password information in your wp-config.php file is incorrect or we can't contact the database server at localhost.

    * Are you sure you have the correct username and password?
    * Are you sure that you have typed the correct hostname?
    * Are you sure that the database server is running?

    If you're unsure what these terms mean you should probably contact your host. If you still need help you can always visit the WordPress Support Forums."

    Please, if anyone can help, I just want to get this back up and running. My site is gone right now, but it's usually at http://www.bmgwebdesign.com. TIA

  2. DianeV
    Member
    Posted 8 years ago #

    Did you by chance also upload a new wp-config.php file over the old one? If so, does it have your database user/password/otherstuff in it?

    By the way, I'd suggest that anyone wanting to upgrade, or to make major changes to their blog, simply download a copy to your computer -- and then making changes to a *copy* of that. More copies is better than none.

  3. DigitEv
    Member
    Posted 8 years ago #

    1.) Delete all files off your server, and save any modified files, for example your own templates.

    2.) Unzip a fresh install of 1.5.1. on your harddrive and edit the wp-config file, entering your current database information.

    3.) Upload it all again.

    Should work like this, no?

  4. DianeV
    Member
    Posted 8 years ago #

    4) Run the upgrade.php file.

  5. DigitEv
    Member
    Posted 8 years ago #

    True that one slipped my mind. Run 4.) like DianeV said.

  6. DianeV
    Member
    Posted 8 years ago #

    I know what you mean. Little things that can slip one's mind. I'd have a chuckle at myself, but I've spent too many hours debugging things that, in the end, were incompletely done.

  7. mgrace74
    Member
    Posted 8 years ago #

    The upgrade still does nothing at all. I get a blank screen. The install does the same thing. Here is my steps:

    I deleted all wp files off of my server
    I downloaded and extracted a fresh version of 1.5.1
    I changed the wp-config.php file.
    I uploaded all files to my server.

    This is so frustrating. I thank you for your time though.

  8. big_mac
    Member
    Posted 8 years ago #

    Hello everyone. I am so naive to BLOGing I couldn't even figure out how to start my own thread (BLOG?). NO clue. I am trying to install WP v1.5.1 on my website for a couple of friends, but of course I'd open it up to anyone who wanted to use it..

    Here is the situation - I cannot get past wp-admin/install.php.

    1st , I tried v1.5, and it told me ID/password not correct. OK, I tried both the ID/password I use in filezilla to upload to my website, then I tried the "plesk" ID/password (plesk is just the name of the software used to log into my website online). Neither worked, same message. I would think my MySQL password would be one of these but I don't know. When I created the database default was to use the site's main settings.

    2nd - So went looking for help on this website, saw that v1.51 was available, and downloaded it and replaced all of the files in the database on my website (deleted old 1st). Now here is what wp-admin/install.php says:

    "Fatal error: Call to undefined function: get_bloginfo() in /home/httpd/vhosts/kicknet.net/subdomains/wordpress1/httpdocs/wp-includes/wp-db.php on line 304"

    And here is line 304 (according to abiword) with a few others thrown in:

    302 if ( !$this->show_errors )
    303 return false;
    304 header( 'Content-Type: ' . get_bloginfo('html_type') . '; charset=' . get_bloginfo('charset') );
    305 echo <<<HEAD
    306 <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

    OK, and help is greatly appreciated - total complete newbie to BLOGing. PHP - I have one email form and was able to manipulate an example php file to fit, but I an no programmer. I am now going to post the wp-config.php and invite your comments. I do not care about any foreign languages (English is used) so I don't think I need any PHP language files (??) but that part is confusing too. And someone tell me what I need to do or investigate to learn what to use to upload a BLOG - thanks everyone.

    Here is the database I made for WordPress:

    http://wordpress1.kicknet.net

    http://wordpress1.kicknet.net/wp-admin/install.php
    -----
    And the (dreaded) wp-config.php. Please mention anything that needs doing:

    <?php
    // ** MySQL settings ** //
    define('DB_NAME', 'what goes here?'); // The name of the database
    define('DB_USER', 'xxxxxx'); // Your MySQL username
    define('DB_PASSWORD', 'xxxxxx'); // ...and password
    define('DB_HOST', 'localhost'); // 99% chance you won't need to change this value

    // Change the prefix if you want to have multiple blogs in a single database.
    $table_prefix = 'wp_'; // example: 'wp_' or 'b2' or 'mylogin_'

    // Change this to localize WordPress. A corresponding MO file for the
    // chosen language must be installed to wp-includes/languages.
    // For example, install de.mo to wp-includes/languages and set WPLANG to 'de'
    // to enable German language support.
    define ('WPLANG', '');

    /* Stop editing */

    define('ABSPATH', dirname(__FILE__).'/');
    require_once(ABSPATH.'wp-settings.php');
    ?>

  9. big_mac
    Member
    Posted 8 years ago #

    AH ha!!! Made a sub domain, not a database. now all is fine.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic