WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] Display Featured Image with latest post grab (4 posts)

  1. Action Turtle
    Member
    Posted 5 months ago #

    Hey everyone… I am at a loss :( I got this far but I am only able to pull a static image with the post to display on my home page… I would like to dynamically display the featured image for the post… Here is the code I have so far

    <?php $the_query = new WP_Query( 'showposts=3' ); ?>
      <?php while ($the_query -> have_posts()) : $the_query -> the_post(); ?>
      <ul class="one_up tiles">
                  <!-- Get the single service -->
                  <li class="service">
    
                   <div class="two columns">
                   <img src="<?php echo get_template_directory_uri(); ?>/images/blogpost.png" alt="blog-post" /> 
    
                   </div>
                   <div class="nine columns">
                     <h3><a href="<?php the_permalink(); ?>"><?php the_title(); ?></a></h3>
                     <p><?php echo string_limit_words(get_the_excerpt(), 35); ?></p>
                 </div>
                  </li>
          </ul>

    I am pretty sure I need to put new code where it says img src=

    Does anyone know what code I need to dynamically grab the featured image for the post that I am pulling?

    Like for the words I was able to put (get_the_excerpt(), 35) to make sure I was not pulling the whole post…

    Thank you so much for any help…

  2. SpankMarvin
    Member
    Posted 5 months ago #

    You'll want to replace the img tag with

    <?php the_post_thumbnail(); ?>

  3. Action Turtle
    Member
    Posted 5 months ago #

    Thanks so much for your help Marvin…

    It seems to be working but for some reason I am getting the missing image display rather than the image that I have set to the featured image…

    I checked that I have thumbnail support enabled in my functions.php file

    I double check that images were definitely uploaded to the server and wordpress properly broke down the images into the proper resolutions…

    So I really don't understand why I am getting the missing image tag… Thanks man

  4. Action Turtle
    Member
    Posted 5 months ago #

    Hey figured it out :)

    I was doing…

    <img src="<?php the_post_thumbnail(); ?>" />

    I needed to be doing…

    <?php the_post_thumbnail(); ?>

    Funny that you actually need less code as wordpress get more advanced… Cool… Thanks…

Reply

You must log in to post.

About this Topic

Tags

No tags yet.