WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Dashboard Unable to Connect to WordPress.org (3 posts)

  1. webicurean
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'm getting a bunch of error messages that all seem to have one thing in common--they all relate to connect errors with the wordpress.org servers. I am self-hosted running WP 3.5 with the Thesis theme; however, I started noticing this before the upgrade. Upgrading to 3.5 didn't fix the problem, and since I've lost access to the plugins page, I can't update those either.

    First, when I try to access JetPack stats, I get this message:

    "We were unable to get your stats just now. Please reload this page to try again. If this error persists, please contact support. In your report please include the information below.

    User Agent: "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:17.0) Gecko/20100101 Firefox/17.0"
    Page URL: "http://blog.webicurean.com/wp-admin/admin.php?page=stats&noheader"
    API URL: "http://dashboard.wordpress.com/wp-admin/index.php?noheader=true&proxy&page=stats&blog=38097742&charset=UTF-8&color=classic&j=1:2.0.2"
    http_request_failed: "Empty reply from server"

    I thought maybe upgrading JetPack would help, but when I go to the plugins page, I get this error whether I try to browse or search:

    "An unexpected error occurred. Something may be wrong with WordPress.org or this server’s configuration. If you continue to have problems, please try the support forums."

    also, on the dashboard main page, there are a number of items that no longer load.

    For example, under "Incoming Links" there's this message:

    "RSS Error: WP HTTP Error: Empty reply from server"

    Under "WordPress Blog" there's this error message:

    "RSS Error: WP HTTP Error: couldn't connect to host"

    Under "Other WordPress News" there's this error message:

    "RSS Error: WP HTTP Error: connect() timed out!"

    I've confirmed that the URLs in those last three components are valid and load separately in my browser, they just can't load within the WP dashboard.

    What can I do to fix this? I've been reading forum posts all morning, but I don't see anyone with a similar problem. Thanks.

  2. esmi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    This sounds like a server issue - commonly caused by a failure to compile PHP with cUrl. Contact your hosts about it.

  3. webicurean
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks for the tip. Somehow my account reverted to PHP 5.2 when it should have been on 5.3, so maybe that caused the problem. They're having trouble upgrading my PHP, but they're hopeful that'll resolve my WP issues. Hopefully things will magically work after that.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic