WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] Dashboard JavaScript pulldown menus broken (4 posts)

  1. eharris
    Member
    Posted 4 years ago #

    I'm using this theme for a site I just set up for my wife. She really likes the theme, but when it's active, the JavaScript pull-down menus in the dashboard are all unresponsive. This does not happen with the Carrington theme itself, which this one is based on.

  2. cubecolour
    ɹoʇɐɹǝpoɯ
    Posted 4 years ago #

    Are you using the latest version of WP?

    A couple of things you could try:

    1. download a fresh copy of the theme to replace the existing one.

    2. disable all the plugins and enable them one by one to see if there is a specific plugin that doesn't play happy with the theme.

  3. eharris
    Member
    Posted 4 years ago #

    Yes, this is a fresh copy of WordPress 2.8.6 with a fresh copy of the Dewdrop theme (I thought I selected 2.8.6 in the drop-down when writing the first message, but I see the topic info says 2.8.5). If I switch to another of the two themes I downloaded or the default theme, the JavaScript functionality in the dashboard returns. It goes away again when I switch to Dewdrop.

    I confirmed the behavior by temporarily installing the theme into another of my WordPress 2.8.6 sites, as well as my WordPress 2.9 Beta 2 test site. In all three cases, the Dewdrop theme kills the AJAX features in the dashboard. On the 2.8b2 dev site, I also tried deactivating ALL plugins, isolating the theme as the root problem.

    The first question that comes to mind is "what version of Carrington is this based on, and how simple would it be to upgrade the core files to 2.2?" I was under the impression that the main purpose of using a "theme framework" was that the underlying framework could be easily updated without affecting the customized theme. I don't see anything in this theme's PHP files that jump out at me as identifying the version of the underlying Carrington framework.

  4. eharris
    Member
    Posted 4 years ago #

    A new version of this theme has been released, and I just installed it on my dev test site (which is running WP 2.9), and it seems to fix the problem. Hopefully it'll fix the problem on the live site I use it on, too.

    If the author saw this post and fixed the theme because of it, thank you!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic