WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] HELP - Dashboard is Running Slow/Timing Out (3 posts)

  1. SWAGraphics
    Member
    Posted 1 year ago #

    Greetings,

    I'm a graphic designer who has been thrust into maintaning/building our companies WordPress site. My technical skills pretty much stop at HTML and CSS. I know enough about PHP and beyond things to be dangerous.

    The last couple of days, my dashboard has been running very slow (2+ minutes to load a new page or make an update) or timing out and booting me off before I can do anything.

    My website is http://www.swag-llc.com/

    My dashboard is at: http://www.swag-llc.com/wp-login.php

    I have Googled for solutions and have so far tried:

    - Cleaning out my spam and trashed comments.

    - Downloading the latest updates for all of my plugins as well as WordPress itself (I'm on 3.4.1 as of now).

    - Deactivated all of my plugins using the instructions found here:
    http://codex.wordpress.org/FAQ_Troubleshooting#How_to_deactivate_all_plugins_when_not_able_to_access_the_administrative_menus.3F

    - Gone through and fixed any database errors using the information supplied here:
    http://www.hacktabs.com/fix-for-non-responsive-and-slow-wordpress-dashboard/

    - Ran my website through SecuriCheck to see if it's clean http://sitecheck.sucuri.net/results/www.swag-llc.com/

    - Opened a support ticket with my web host (HostGator) mentioning everything that I have described above.

    I am at a loss as to what to do next. My dashboard is still manifesting the same symptoms (slow and/or timing out on me).

    Any thoughts on what might be causing my issues? Thanks for any assistance you can provide.

  2. SWAGraphics
    Member
    Posted 1 year ago #

    A quick update.

    I have tried reinstalling the WordPress update via the dashboard. It hasn't fixed my problem and I seem to have sprouted a NEW problem. Both of the logins that I have set for the dashboard now show NO pages! There are none in the pages menu and no posts or comments on the blog either. Yet when I load my website ( http://www.swag-llc.com/ ) the pages and blog posts are still there.

    Very puzzling.

    Thanks for any help you guys and gals can provide.

  3. SWAGraphics
    Member
    Posted 1 year ago #

    Got it fixed! My host was able to track down what was causing the sluggishness.

    Here's their solution

    The script is hanging when trying to make a remote connection:
    -------------------------------------------------------------------
    15763 17:48:11 connect(5, {sa_family=AF_INET, sin_port=htons(80), sin_addr=inet_addr("50.57.171.13")}, 16) = -1 EINPROG
    RESS (Operation now in progress)
    15763 17:48:11 poll([{fd=5, events=POLLIN|POLLOUT|POLLERR|POLLHUP}], 1, 30000) = 0 (Timeout)
    15763 17:48:41 fcntl(5, F_SETFL, O_RDWR) = 0
    -------------------------------------------------------------------

    The is immediately after a significant amount of information is retrieved from the database for the Curvo theme. I then found that disabling the checkbox "Check for theme updates" in the Curvo theme settings corrected this issue.

    So it was an issue with the Theme I had installed. Good to know and I hope this helps others out.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic