WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Connections Business Directory
[resolved] Custom templates (6 posts)

  1. mbdelong
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'm having trouble with my custom templates that I use to list my business directory.

    In the past, my custom templates were stored in the connections\templates folder. Since I upgraded, that isn't working. I see that templates are supposed to be in the connections_templates folder, each under a different directory. I've tried that, but still I get the "template not found" message.

    What am I doing wrong?

    Thanks,
    Mike

    http://wordpress.org/extend/plugins/connections/

  2. shazahm1
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    @mbdelong

    The proper folder structure for a custom template would be:

    wp-content
      -> connections_templates
         -> template-folder-name
            -> template.php
            -> meta.php

    Is this what you have?

  3. mbdelong
    Member
    Posted 1 year ago #

    Yes, that is exactly what I have. In meta.php I have:
    <?php
    $template->name = 'card_name_first_picture_change';
    $template->version = '1.0';
    $template->author = 'MBD';
    $template->description = 'Listing by name';?>

    And in template.php I have the same code that used to be in 'card_name_first_picture_change.php'.

    The strange thing is, I tried installing a template, but it looks like those are entry templates or something. But anyway, after I did that, one of the custom templates started working (card_mod2) even though there is no folder in connections_templates for it. (Here's that one: http://ppbaonline.com/directory-2/)

    If you click on "Click here for members sorted by last name", it brings up the page that doesn't work.

    I also tried putting them in the connections\templates folder - I think maybe that's why card_mod2 is working. However, I put the other one there too, and it's not working.

    Thanks for any help you can give me.

    Mike

  4. shazahm1
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    When I go to that link, it does seem the card_name_first_picture_change template is working.

  5. mbdelong
    Member
    Posted 1 year ago #

    You're right - now it is working.

    What I don't understand is how the other template is working (card_mod2) here: http://ppbaonline.com/directory-2/ when the only folder in the connections\templates folder is card_name_first_picture_change, not card_mod2!

  6. shazahm1
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    @mbdelong

    It really doesn't matter what the folder name so as long as it matches what is being used in the shortcode with the template option. Or perhaps, you have the card_mod2 in the /connections_templates/ folder.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic