WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Custom Post Type UI
[resolved] Custom Post Type UI - featured image not showing (3 posts)

  1. alittlereddress
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hiya,

    I inherited the maintenance of a site (asspl.com.au) and Custom Post Type UI was installed and running very successfully. I think it's a great tool, particularly for making the wordpress backend much more user friendly for folks who aren't comfortable with updating their own sites.

    I digress...I have just added a new CPT, associates. You can see it temporarily here:
    asspl.com.au/associates/

    For some reason, even though I have featured image checked as an option under Advanced Options/Supports, featured image doesn't come up as an option in my side bar when I create new associates.

    Am I missing something?

    K

    http://wordpress.org/extend/plugins/custom-post-type-ui/

  2. alittlereddress
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hiya folks,

    For anyone experiencing this issue...my solution was to add my new CPT, associate to the post thumbnails section of code in the functions.php file, for example:

    <?php
    // This theme uses post thumbnails
    add_theme_support( 'post-thumbnails', array( 'post', 'page', 'article', 'presentation', 'case-study', 'client', 'home-banner', 'people', 'solution', 'tool', 'service', 'associate' ) );
    // Add it for posts

    I'd completely overlooked the functions.php file when I coded my new CPT and a bit of googling pointed me in that direction.

    Hope this helps someone else with their implementation of such a great plugin!

    Cheers,
    K

  3. Tribulant Software
    Member
    Posted 11 months ago #

    @alittlereddress

    Great answer, it solves the problem.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic