WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Flexible Posts Widget
[resolved] custom HTML output template (7 posts)

  1. jon.m.downey
    Member
    Posted 9 months ago #

    I have created a new widget in the folder as you describe on the Installation page named 1widget.php

    However, when I set up the widget for display and use that name in the template filename, the widget does not display.

    Suggestions?

    http://wordpress.org/plugins/flexible-posts-widget/

  2. DaveE
    Member
    Plugin Author

    Posted 9 months ago #

    Hi Jon,

    Thanks for trying out the plugin. I've got a couple ideas on why this might be. First, does the widget display content if you don't use the custom template? If it does not, then you know the issue is related to the get posts & display options, not your custom template.

    If the widget does display posts using the default template, and still does not display posts with your custom template, I'd check a few things:

    1. Did you properly create the flexible-posts-widget folder directly in the root of your current theme folder?
    2. Is your custom template file directly within the flexible-posts-widget folder in your theme root?
    3. Try naming your custom template file with a filename that doesn't start with a number, possibly widget1.php or something along those lines.
    4. Are you getting any debug notices or errors?

    If none of those work, feel free to post back here. If the site is accessible online somewhere, I may be able to take a quick look for you.

    Sorry for the trouble,

  3. DaveE
    Member
    Plugin Author

    Posted 8 months ago #

    Hi Jon,

    Since I haven't heard back from you, I'm going to assume that this is working. Feel free to post back here if you continue to have trouble. Thanks!

  4. jon.m.downey
    Member
    Posted 8 months ago #

    Actually it did not. I tried several variations and was unsuccessful.

    I have gone another route. Thanks for the help.

  5. DaveE
    Member
    Plugin Author

    Posted 8 months ago #

    Hi Jon,

    I'd love to find out why it wasn't working. What were the results of the suggestions I made above? Were you able to see your posts using the standard template? What about the other steps?

    Thanks!

  6. chinkchink
    Member
    Posted 6 months ago #

    Hello DaveE, first off, thank you for offering an awesome plug-in at no cost, really appreciate it.
    I ran into similar problem with my custom template not showing up, and that's how I ended up on this thread... after reading through your responses, I realized that my template file needs to be within the folder of "my" theme, not the "themes" folder:

    The initial mistake I made after reading your instruction under FAQ, is putting the php file here:
    SiteRoot/wp-content/themes/flexible-posts-widget/MyTemplate.php

    Now I understand it needs to be here:
    SiteRoot/wp-content/themes/MyTheme/flexible-posts-widget/MyTemplate.php

    It was my bad that I misread your instruction, but I do think a file location example would have helped me to get it right the first time.
    Thanks again... and happy 2014!

  7. DaveE
    Member
    Plugin Author

    Posted 6 months ago #

    Thanks for the input, chinkchink. I'll update the wording to make it easier to understand and add an example file path in the next release. Cheers!

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.