WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Custom Field Trouble (5 posts)

  1. nickolasalvarado
    Member
    Posted 6 years ago #

    I had upgraded WordPress 2.5 to 2.5.1 about a week ago and I am running Camino and Mac OS X.

    When I make a post, I need to set up one custom field. It's called 'lightbulb' and the value can change depending on what I want. The value from 'lightbulb' is taken and searched through a custom query to find two other posts. When I get the post going, I put the title, content, excerpt, and set up the custom field. When I click Publish and check the blog, I get the new title, content, and excerpt to show up, but I set up the template to see if the 'lightbulb' value is getting passed to my variable and it is not. I tried several things and several different ways of publishing the post. (saving first then doing the custom field, saving the content, excerpt and then saving after custom field then publishing) I checked my MySQL tables in the wordpress database and nothing new is getting saved to the postmeta table. Should I roll back to the previous installation to make this work? Or do a completely new installation and start fresh?

  2. MichaelH
    Member
    Posted 6 years ago #

    Probably the same problme as reported on trac ticket 6586.

    Try publishing the post first, then access that post via Manage->Posts and add the custom field.

  3. nickolasalvarado
    Member
    Posted 6 years ago #

    it's still not working. does wordpress keep old versions on hand?

  4. nickolasalvarado
    Member
    Posted 6 years ago #

    that ticket is not the same problem as i am having. this is just not working. i add the custom value and nothing gets written to the database.

  5. MichaelH
    Member
    Posted 6 years ago #

    Wonder if it's a plugin causing the problem?

    I just wrote a post, added a custom fields, published the post, and it worked as expected.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic