WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] Constructor slideshow no longer showing on just homepage (3 posts)

  1. silvergenes
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have Constructor 1.6.0 and WP 3.5.1 and am no longer able to have the Constructor slideshow with Nextgen gallery images applied to the homepage alone (where I have modified the background to showcase it). Unless I select Pages, it does not show at all. Prior to this, I left the options unchecked and used the default and it worked well.

    Ideally, I would love the option to select different slideshows for specific pages and have them positioned above the content and sidebar, the way it works with the built-in Constructor Slideshow. If this isn't possible, I can live with having one on the homepage but to have them on every page is too much visually.

    Perhaps I'm missing something obvious but I've tried many things and nothing has worked yet.

    My site: http://www.silvergenesphotofix.com

  2. silvergenes
    Member
    Posted 1 year ago #

    For a few brief moments, it worked properly using the default, then the homepage lost the slideshow again. When I tried using the Nextgen shortcode for theme templates, the slideshow appeared where I wanted it but the contents and sidebar vanished. Does anyone have a fix for this? The Constructor theme has been amazing to use and I'm sure there's a way to get this working properly. Any ideas? I'm getting rather desperate for a solution.

  3. silvergenes
    Member
    Posted 1 year ago #

    I solved the problem after a couple of days trying various things and offer the solution here in case anyone else is struggling with similar issues. Ideally I wanted a slideshow on my homepage that would allow people to click on the photos to take them to the article. The plugin I eventually chose is WP-Cycle because the photos are able to be linked. It's a simple slideshow and just what I needed. I wanted it to appear in the space above the content so edited header.php and replaced the Constructor slideshow with this code:

    </header>
       </div>
    <div id="wrapcontent" class="wrapper"> 
    
    *inserted my code at this point*
    
    <div align="center">
    
    <?php if ( is_page(xxx) ):?>
    
    <?php wp_cycle(); ?>
    
    <?php endif; ?>
    </div>

    I'm continuing to experiment but hopefully this will help someone else who wants to do something similar.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic