WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Clean Retina
[resolved] Confused about slider (10 posts)

  1. hozho1
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'm having trouble implementing the slider option. I place URLs in the option section, but this apparently doesn't work. Could you explain what I am doing wrong? Otherwise, I really like the theme. My site is called trustliberation.org.

  2. Sanjiv
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi hozho1,

    To use the slider.
    * Create Post, Add featured image to the Post.
    * Add all the Post ID that you want to use in the featured post slider option(you need to add the post id not the urls, you can view the post id by: first go to posts>all posts>hover on any post>and link will be shown at the bottom part which includes a number which is actually the post id.)
    Or for simplicity you could add this plugin http://wordpress.org/extend/plugins/wp-show-ids/
    * The post ids that you added should have featured image to be shown on the slider.

    Featured Slider will show featured images, Title and excerpt of the respected added post's IDs.

    Sanjiv(Theme Horse)

  3. hozho1
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks. Works perfectly.

  4. Theme Horse
    Member
    Theme Author

    Posted 1 year ago #

    Welcome any time and Thanks to u too for using our Theme. :)

  5. David Bennett
    Member
    Posted 1 year ago #

    Can't get it to cycle the slider, so I abandoned it. When I had it set up, it showed the three 'dots' to indicate that the other two featured images were there, but it stayed on the first image and wouldn't cycle.

    Also, the slider image was in the same proportion as the image in the post (aspect ratio 3:2), so the featured image only occupied the left-hand two thirds of the space. Is there a way to change this?

    I will happily go back and try again, if you can give some pointers.

    Photographworks

  6. robin90
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi bennettskaya,
    Thanks for using our theme. Actually slider image shouldn't be a problem if you do exactly what sanjiv has told in above comment two.But also here it goes once again.
    - Go to Appearance->Theme Options->Featured Posts slider->slider options
    - set the number of sliders
    - Then go to featured post slider options below slider options
    - Fill the each input box with the Post ID of the post which you want to use as slider.
    - Remember that each post whose post id you are using for slider must have featured image minimum of size 962*390.
    - For viewing post id you can simply use this plugin http://wordpress.org/extend/plugins/wp-show-ids/ OR you can manually
    first go to posts>all posts>hover on any post>and link will be shown at the bottom part which includes a number which is actually the post id.)
    - Then click save.This should solve your problem.
    If you still face any problem feel free to ask

    Regards,
    Rabin (Team Horse)

  7. David Bennett
    Member
    Posted 1 year ago #

    Rabin,

    "- Remember that each post whose post id you are using for slider must have featured image minimum of size 962*390"

    That explains it.

    Thanks - my images are mostly at 600*

  8. lerppu66
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hiya all,

    Is it possible to have random posts appear in the slider, like random post from a blog with hundreds of posts?

    The idea being "You might also be interested in this..."

    Regs
    Lee

  9. Sanjiv
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi lerppu66,

    Currently our theme does not support that.
    We will consider about it in the future updates.

    And one more thing it would be easier for us to give answers if you created new thread for new topic.

    Thanks.

    Regards,
    Team Horse

  10. sergiit
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi,
    I refloat this post to ask something about the slideshow: I set the posts on private, so they don't be visible at the blog and put their ids on the slideshow configuration, they are visible and after 1 day they disapear. Am I doing something wrong?

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Theme

About this Topic

Tags