WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Computer hangs on install (8 posts)

  1. Anonymous
    Unregistered
    Posted 10 years ago #

    Hi! I am trying to install WP on a Windows XP (Apache 2.0, PHP, MySQL 4.1 all configured as they install by default) machine, and everything looks fine up to step 3.
    I have placed all WordPress files in htdocs/wordpress, which is where I want my WP site.
    When I click step 3, after having entered http://localhost/wordpress/ as the address of my web site, the computer grinds to a near complete stop and I have to reboot. I can't even get the task manager on screen (ctrl-alt-delete)...
    What can this be? I find nothing similar in the forums.

  2. Mark (podz)
    Support Maven
    Posted 10 years ago #

    Have you set the .conf file in the apache setup ?

  3. Anonymous
    Unregistered
    Posted 10 years ago #

    Well, that depends on what you mean. ;) The .conf is set in such a way that PHP runs and that for example index.php works as DirectoryIndex. PhpMyAdmin works fine also. Is there something that I should do about the .conf file that is not mentioned in the installation instructions?

  4. ed210
    Member
    Posted 10 years ago #

    Just downloaded 'wordpress-1.2-mingus' and trying to install on Windows 98 (also Apache, PHP, MySQL 4.1 all configured as they install by default) and I am having the same problem as manne. Everything looks fine up to step 3 but when I click step 3, after having entered the address of my web site, my computer doesn't crash but the installation sequence halts. How do I set the .conf file?
    Cheers!

  5. Anonymous
    Unregistered
    Posted 10 years ago #

    Nobody who has anything on this? I would really like to try WordPress. ExpressionEngine installed just fine, so I don't see any problems with my configuration.

  6. pillo
    Member
    Posted 10 years ago #

    I think I'm having a similar problem, I'm using freebsd-5.2.1 with the lastest cvsupped ports. Software wise I have php4-4.3.7_1, apache-1.3.31, mysql-server-4.1.2 and the same for the mysql client. I can get as far as the third step then it hangs. Top reveals mysqld is running at around 88-90% cpu usage on an athlon AMD-K7(tm) Processor (548.94-MHz 686-class CPU). It stays that high for about 3 minutes and then the install page reports that it's already installed and to clear my old database files if I want to reinstall.
    If I go to my url that I specified it shows the webpage just fine except for one error on multiple spots on the page:
    "Database error: [Table 'wordpress.wp_post2cat' doesn't exist]" with more output directly underneath it.
    Check out http://www.pillo.org/wp/ for an example. I think the problem is with mysql, since we're using alpha software when the wordpress docs specify mysql-323. I hope there's a simple fix since I'm unable to deinstall 4.1 and install 3.23.

  7. ctfb
    Member
    Posted 10 years ago #

    I'm having the same problem on an install on windows server 2003 with mysql 3.23.49 and php 4.3.3. It was all groovy until step 3 and then lockup. I'm not using Apache but IIS 6.0. It totally crashed my server. I also had issues with connecting to the database before step 1. I wonder if mysql is installed wrong. I can access it through other scripts on the same web site and create and manipulate data just fine.

  8. pillo
    Member
    Posted 10 years ago #

    I just uninstalled mysql 4.1 and installed 3.23 and it works flawlessly now.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.