WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Comments Broken (8 posts)

  1. ArrowJ
    Member
    Posted 7 years ago #

    Greetings,

    The comment feature of my WordPress blog is no longer working. I read what I could on the forum and noticed that the permalink structure caused problems from time to time so I tried messing with that. When I set the permalink structure to "default" the "submit" button on the comments works, but sends me to a page not found. When I set the permalinks to the second option in the list (with dates), the submit button doesn't do anything at all. I have the WP-dTree plugin installed, but I tried both of these with and without it enabled as well. Any help would be appreciated.

    I'm using the latest version of WordPress, my host is 3essentials, and I'm using Jim Whimpeys Chewy theme.

    http://www.highcaliberguns.com

  2. whooami
    Member
    Posted 7 years ago #

    theres a 403 returned on your wp-comments-post.php when you send an http_post, a 405 when you send a http_get

    the 405 is normal -- the 403 is not. What is the permission of that file? It ought to be 644.

    Addionally, this is tacked on to form submission --

    "...onsubmit="new Ajax.Updater({success: 'commentlist'}, 'http://www.highcaliberguns.com/wp-content/themes/chewy-10/comments-ajax.php', {asynchronous: true, evalScripts: true, insertion: Insertion.Bottom, onComplete: function(request){complete(request)}, onFailure: function(request){failure(request)}, onLoading: function(request){loading()}, parameters: Form.serialize(this)}); return false;">"

    I dont know what thats doing but you might try removing it and seeing if that helps.

  3. whooami
    Member
    Posted 7 years ago #

    In fact, that is the culprit, since I can comment just fine if I disable javascript.

    Turn it back on and the button does nothing.

    http://www.highcaliberguns.com/wp-content/themes/chewy-10/comments-ajax.php

    Is that page actually there?

  4. ArrowJ
    Member
    Posted 7 years ago #

    Ok, the permissions are correct, but (and I'm sorry about this), I'm not sure where the extra stuff is at that you suggested for me to remove. What file is that in? Could that stuff have gotten written to the file in question by a past plugin I might have tried or something like that?

    The file .../chewy-10/comments-ajax.php does not exist on my server.

  5. whooami
    Member
    Posted 7 years ago #

    and its not in the theme either, which is odd. Ive downloaded the theme and that code is actually inside the theme's comments.php ..

    I would actually ask the author about that .. including a call to a file that doesnt exist -- I really dont understand that at all.

  6. ArrowJ
    Member
    Posted 7 years ago #

    This is extremely strange. I removed the offending code and everything works as before (if you wanted to try another test post that would be great). What is really strange is that I have used this theme for several months with no problems. I recently had to reinstall everything, but I still can't figure out how that would change that file. What is the most secure permissions I can set for that file without "breaking" its function?

  7. whooami
    Member
    Posted 7 years ago #

    644 like I said :)

  8. ArrowJ
    Member
    Posted 7 years ago #

    Right, sorry about that. Evidently I'm the Village Idiot ;)

    Obviously, I would never have figured that solution out in a million years! Thanks you very, very much!!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic