WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Comment link after upgrade (14 posts)

  1. JMHirst
    Member
    Posted 9 years ago #

    Hiya all,

    My upgrade to 1.5 has gone pretty successfull, after I've realised just how damn good this template facility is!! WOW!!!

    Only problem I have is the I can neither see nor post a comment!

    If you hover over the "comments" link, the status bar in the browser shows my root, but doesn't show which file to go to! So for example it shows...

    http://www.jasonmhirst.co.uk/?p=97#comments

    I've double checked the installation and can't see where I've gone wrong.

    Everything else though words a dream.

    Any ideas?

    TIA

  2. TomBarnett
    Member
    Posted 9 years ago #

    I think I know. Did you follow the http://codex.wordpress.org/Upgrade_1.2_to_1.5 advice concerning templates? Or rather, did you do step 5:

    Replace this:
    <?php include(ABSPATH . 'wp-comments.php'); ?>
    With this:
    <?php comments_template(); ?>

    I THINK that's where you've gone wrong.

  3. JMHirst
    Member
    Posted 9 years ago #

    You thought correct Tom, yes I followed that procedure.

    Any way of rectifying this?

    TIA

  4. TomBarnett
    Member
    Posted 9 years ago #

    How do you mean? Have you actually followed that step then?

  5. JMHirst
    Member
    Posted 9 years ago #

    Yeah, sorry, didn't explain myself very good...

    Followed that step to the letter, I now have a file in my carrot (who picked that!!) directory which WAS "wp-comments.php" and is now "comments.php"

    Within my index.php I have the following....

    <div class="postcategory">
    <?php _e("Posted in"); ?>: <?php the_category(',') ?>  <b>|</b>
    <?php wp_link_pages(); ?> <?php comments_popup_link(__('Comments (0)'), __('Comments (1)'), __('Comments (%)')); ?>
    <?php edit_post_link(); ?>
    </div>
    <!--<?php trackback_rdf(); ?>--> <?php comments_template(); ?>

    </div>

    It seems to me that it isn't the <?php comments_template();?> but the <?php comments_popup_link(__('Comments (0)'), __('Comments (1)'), __('Comments (%)')); ?> that's causing the problem because that's where the full url is not being generated.

  6. philpeeps
    Member
    Posted 9 years ago #

    copy the comments files (both) from the classic template and overwrite your file. I did that and poof, it worked!

  7. dss
    Member
    Posted 9 years ago #

    I'm having the same problem.

    In the default theme there is a "single.php" template to handle this issue, and it works fine.

    In my imported index.php everything is together.

    followed the codex steps for upgrading, replacing the tag (as described above)
    But when i go to single post view, no comments, or comment form are present.

    seems like an issue with the conditional phrase for displaying single posts.

    but i am way too stupid to figure out how to fix it.

    *frown*

  8. JMHirst
    Member
    Posted 9 years ago #

    Philpeeps, cheers for that, yes I agree 100% that works perfect, but obviously I now need to apply my original formatting to this version.

    Not a huge task but I guess it'll be worth it.

    Cheers again, really appreciate it.

    Roll on 1.5...... :)

  9. JMHirst
    Member
    Posted 9 years ago #

    Philpeeps, cheers for that, yes I agree 100% that works perfect, but obviously I now need to apply my original formatting to this version.

    Not a huge task but I guess it'll be worth it.

    Cheers again, really appreciate it.

    Roll on 1.5...... :)

  10. Nicki Faulk
    Member
    Posted 9 years ago #

    To those of you who got this fix to work for you, are you allowing unregistered visitors to post comments? I can only post comments when I'm logged in, and I would rather not require registration from my visitors.

  11. Chyetanya Kunte
    Member
    Posted 9 years ago #

    @dss: It's not so difficult. Copy your index.php as page.php first and then look-up the different code you see in the Kubrick's (default) page.php. Should work fine.

  12. Nicki Faulk
    Member
    Posted 9 years ago #

    Found the fix!! Thanks Padre! :) (I owe ya one sweetie!)

    http://www.davejenbarnes.com/wordpress/?p=320#comment-712

    Read both of Lea's post, as part of the first one is missing, but this fixed my comments problem!

  13. FatherLuke
    Member
    Posted 9 years ago #

    You just owe me the satifaction of your WP working the way you want it... just pass it on.

    Word Press people are the greatest...

    Okay,
    Father Luke

  14. Nicki Faulk
    Member
    Posted 9 years ago #

    "Word Press people are the greatest..."

    Amen to that, Father.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.