WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WordPress MU Domain Mapping
[resolved] CNAME mapping issue (4 posts)

  1. wonderer
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hello,
    it's my first time with WPMU and I'm trying to figure out how to make everything work, but I'm stuck on domain mapping.
    I'll try to explain it with details.

    I'm on a shared IP server

    I own:
    mydomain.com
    mydomain.de
    mydomain.es
    mydomain.fr

    All of these domains have been bought with external domain service and have NS pointing to my server:
    NS1.myservedns.com
    NS2.myserverns.com

    I've enabled WPMU with subdomains so that blogs structure looks like:
    http://www.mydomain.com
    de.mydomain.com ID=2
    es.mydomain.com ID=3
    fr.mydomain.com ID=4

    I've mapped domains in WP superadmin panel so that blog with ID=2:
    de.mydomain.com correctly forwards to http://www.mydomain.de

    I've set CNAME for mydomain.de on my server so that
    subdomain: www
    record type: CNAME
    value: mydomain.com
    (cannot edit TTL)

    (A records of all domains are already pointing to the same IP by default)

    The problem is that typing http://www.mydomain.de it redirects to http://www.mydomain.com (main blog with ID=1) and not to the correct blog with ID=2.
    Also, http://www.mydomain.de/category/postname/ leads to "not found" and not to http://www.mydomain.com/category/postname/.

    What am I doing wrong?

    Thanks in advance.

    http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-mu-domain-mapping/

  2. Ron Rennick
    MultiSite Guru
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Check to see if you made the wp-config.php edits correctly. They should be before the that's all, stop editing line.

  3. wonderer
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks a lot for your reply.
    wp-config was correctly edited.
    The issue was that I had to point vhost of the secondary domains to main domain folder.
    But in this case it works only with A records, as with CNAME it keeps redirecting to main domain homepage.

    The important thing is that now it works.

  4. Ron Rennick
    MultiSite Guru
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    If you are using CNAMEs you need to do domain aliases (or parking in cPanel) for the CNAME to work.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic