WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Jetpack by WordPress.com
[resolved] Changed blog IDs /lost stats/subscribers after deactivating/reactivating (4 posts)

  1. lingocode
    Member
    Posted 1 year ago #

    Has a good solution been developed to this problem? I deactivated and reactivated Jetpack in preparation for updating WordPress and ended up losing everything - inc stats and subscribers. I've seen some solutions relating to PHP but it didn't work (my tables didn't seem to have identical references, I tried changing the ID but then it looked like I had no permission to view it or something).

    Any advice very appreciated!

    My website is http://www.lingocode.com.

    http://wordpress.org/extend/plugins/jetpack/

  2. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    With Jetpack, your stats information is connected to a unique blog ID.

    I had a look at your site settings, and it seems that you previously used a different site URL, 5.133.180.13/vhosts/lingocode.com/htdocs/ . Your Jetpack blog ID was linked to this URL.

    When you disconnected and reconnected to WordPress.com, a new blog ID was created for your new URL, lingocode.com. Your Stats, however, remained attached to your old Blog ID.

    I have now fixed the issue, and you will get your stats back by disconnecting / reconnecting your site to WordPress.com, in the Jetpack menu.

  3. Steven Lambert
    Member
    Posted 1 year ago #

    I also just experienced this same problem, but hadn't changed my URL or anything. I just had deactivated Jetpack and reactivated it from the plugin manager. After finding this post, I looked at the database and found that Jetpack had given itself an new blog ID, which is why I didn't have any of my previous stats. I had the old blog ID saved, so I just edited Jetpack's options and gave it my old ID, and now all my stats are back. Thanks for the information so that I could fix this.

  4. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    @Steven Could you please start your own thread, as this one was marked as resolved a few months ago?
    http://wordpress.org/support/plugin/jetpack#postform

    Thank you!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic