WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Can't upload image in 2.5 (34 posts)

  1. kristanlh
    Member
    Posted 6 years ago #

    Hello,

    I just upgraded to 2.5, and according to the upgrade.php page, everything is working fine. But when I try to upload images (in Firefox 2.0.0.13) I get a blank screen after I tell it to insert the image into my post.

    Can anyone help?

    Thank you,
    Kristan

    UPDATE: I'm having several other problems and going through the forums trying to fix... Can we have a one-click upgrade next time?

  2. umpakati
    Member
    Posted 6 years ago #

    Same issue here!

  3. kristanlh
    Member
    Posted 6 years ago #

    I did clear my browser cache, deactivate all my plugins, re-install the upgrade, and then activate all my plugins again, and that... helped. I can insert an image in HTML mode -- NOT in visual editor.

    One step at a time, I suppose...

  4. cdinside
    Member
    Posted 6 years ago #

    i have the same problem , you can see the error from firefox here ,the error is present with IE7 or Opera. The errors look like this and like this.

  5. Samuel Wood (Otto)
    Tech Ninja
    Posted 6 years ago #

    There are several problems that systems can have with the new uploader.

    I've tried to detail them here:
    http://wordpress.org/support/topic/164999

    If those don't work, check back later, we're adding to it all the time.

  6. kristanlh
    Member
    Posted 6 years ago #

    NEW SOLUTION: Make sure your WordPress tab is the ONLY tab open at the time.

    http://wordpress.org/support/topic/166082?replies=8#post-734561

    Works for me! Hopefully someone will find a better solution (i.e., one that lets us upload images while other tabs are open).

  7. mhennie
    Member
    Posted 6 years ago #

    Same image upload problem, but with WP 2.3.3. What to do? I've tried deactivating plugins, installing the latest Flash, downloading and using Firefox, clearing the cache in Firefox and Safari, using one tab. Nothing works.

  8. Samuel Wood (Otto)
    Tech Ninja
    Posted 6 years ago #

    2.3.3 does not have any of the new uploader stuff, it will not have the same problems. All the new uploader stuff is specific to 2.5.

  9. mhennie
    Member
    Posted 6 years ago #

    Any thoughts on where to look for a solution? I'm clearly not able to upload photos in WP 2.3.3 and am encountering the same problems as described by several folks that recently installed WP 2.5 -- images won't upload and when I attempt to upload an image, I get a box with a question mark inside. And nothing shows up in the gallery when I browse. The problem surfaced Sunday and just is oddly similar to what others with WP 2.5 are experiencing.

  10. LewiePaine
    Member
    Posted 6 years ago #

    after further testing, I'm convinced it's a login problem. I've noticed that when I have a failure during the final step of actually inserting image into post ( and this is intermittent, as I've posted before) upon clicking on "view site" from admin panel, it says "login" instead of "site admin" (under META)even though I'm logged in enough to write the post and upload image.

    hope this helps, Otto42

  11. bedbugger
    Member
    Posted 6 years ago #

    Like cdinside, I am getting the "An error occurred, please try again later."

    Unlike kristanlh,using one tab has not helped. Using the latest Firefox, tried clearing the cache, etc.

    It does not appear to be wp-admin or wp-install. I have deleted and reinstalled these from a re-downloaded wordpress 2.5 zip file. I've deactivated all plugins.

  12. Brena7
    Member
    Posted 6 years ago #

    I'm also having the "image upload" problem in 2.5. I'm using Safari.

  13. Flirtilizer
    Member
    Posted 6 years ago #

    I am getting this error too. Both for Video and Images. It happens during "crunching." It acts like a permission problem or file space but that's not it. I'm getting this on a clean install as I'm new to wordpress.

    Is there any problem with loading it via FTP? I'm pretty confused by how all this works. I'm using Options theme and either it's not showing the vid or I haven't told the theme where it is at. I'm not certain.

    Lots of help needed.

    Thanks

  14. dpchristie
    Member
    Posted 6 years ago #

    Same problem here, but not during crunching, I get all the way to "insert image into Post" then the box just turns white and does nothing...

  15. bedbugger
    Member
    Posted 6 years ago #

    Using the No Flash Uploader per Otto42's post has solved the problem for me, since I can now upload photos again.

  16. dpchristie
    Member
    Posted 6 years ago #

    The No Flash Uploader didnt change anything. Which folder are you supposed to put it in?

  17. cmiper
    Member
    Posted 6 years ago #

    I'm stuck in the same boat as well. I have tried everything on the sticky post regarding the issue. I have disabled plugins, cleared cache/supercache/browser cache, etc etc. I also ran the 'No flash uploader" plugin, and that gives me the error with a little more info.

    "Error 500 - Internal server error
    An internal server error has occurred!
    Please try again later."

    I was able to post photos all along with 2.5, this issue seems to have turned up within the past week, in which time I have added no plugins or made any changes. I am a bit stumped. :-(

  18. cmiper
    Member
    Posted 6 years ago #

    UPDATE - I seem to have solved my issue though not completely because I can make the issue come back.

    First, the issue seems to be coming from WP.com Stats and/or a combination with WP-SuperCache. If you disable all plugins, then flush the cache files, then fire up the plugins again, everything works fine and dandy until you re-enable WordPress.com Stats...then the error comes back. Even if you disable the plugin, the error remains. You have to now flush the WP-Cache/Supercache, deactivate, then re-activate the WP-SuperCache to get it working again. I'm not sure if this makes sense to someone else who knows better than I, the only thing I can think of is the fact that the info populating WordPress.com stats is coming from offsite? What these have to do with uploading photos is beyond me, but I can fix/break it using the methods I posted above.

    I am going to try manually deleting and reinstalling the plugins to see if I can get things working properly.

  19. alisonjane3000
    Member
    Posted 6 years ago #

    This is an extremely distressing problem. The No-Flash-Uploader plugin doesn't work for me; it shows as activated, but it didn't disable the flash uploader and I still have no way of uploading photos. Do I need to revert to an older version of WordPress just to be able to upload photos? I can't remember ever seeing such an obviously troubled feature go live in a WordPress release before.

    You really can't run a blog without the ability to upload images. I've tried the solutions offered in the pinned post, and they're simply not solving the problem. I don't know what to do.

  20. cmiper
    Member
    Posted 6 years ago #

    UPDATE 2 - WordPress.com Stats + WP-SuperCache GOOD!

    After manually clearing all remains of the cache and the plugins, they are playing well together....

    WP-SPAM Free is killing it now and I think I see what's happening.

    If WP-SPAM free is turned ON the error occurs, and once it does, there are 2 fresh pages in the cache. If you then turn off WP-SPAM Free, I am guessing that you are being served the cached pages for the uploader, because the error remains until you flush the cache again.

    Now...to poke around with Spam Free for a bit...

  21. LewiePaine
    Member
    Posted 6 years ago #

    you can manually upload your images to your server (FTP) and also manually insert them into your posts with basic HTML.

    if this sounds to complicated, you can also download (free) and use windows live writer. it works very well.

  22. dpchristie
    Member
    Posted 6 years ago #

    Lewie...

    You are a lifesaver... I just downloaded Windows Live Writer, it integrated into my WordPress blog perfectly and I was able to post into my theme with ZERO problems.

    I will just use the WL Writer from now on...

    Thanks...

  23. igneous
    Member
    Posted 6 years ago #

    wp 2.5 has been complete crap for me so far. I wish I never upgraded

  24. banffbears
    Member
    Posted 6 years ago #

    I agree. . . too many issues for me also using 2.5.
    Image upload issues
    Post frame in the editor being too large
    Rotating quotes plugin no longer works.
    Mobile WordPress plugin auto upgrade screws up - manual upgrade works fine.

  25. cmiper
    Member
    Posted 6 years ago #

    UPDATE - Final...I give in (for now)

    Disabling WP-Cache, WordPress.com Stats, and WP-SPAM Free and I have 0% problems. I am sticking with that for the time being until I run into issues, or a specific cause/fix comes out.

    Thanks for all the info in this and the other linked threads, it's appreciated.

  26. vhygdte
    Member
    Posted 6 years ago #

    Have just upgraded to 2.5 and now I can no longer insert images,
    I get the message

    Fatal error: Call to undefined function image_downsize() in /home2/newyorka/public_html/wp-includes/post.php on line 2326

    It doesn't mater what size the image is, I get the same message.
    Please help, my Blog is mostly photos.

  27. vhygdte
    Member
    Posted 6 years ago #

    I had a great deal of trouble uploading images and getting an error message. On ther server I found multiple copies of my images which I had to remove. Then the photos turned up in the media library from which I was able to insert the photos. But that didn't continue to work. I uploaded new photos, they went into the uploads folder on the server but I had no access to them in the media library, only question mark ikons were there and I cannot load the photos again. Now the post has lost its side bar and I cannot even log in at all. This upgrade has been a frustrating disaster.
    Can anyone help with this new problem? i.e. the side bar only contains the archive list, no log in or anything else.

  28. Samuel Wood (Otto)
    Tech Ninja
    Posted 6 years ago #

    I really hate to keep pointing this out, but most of the errors I'm seeing are fixed by the things I've said in this thread:
    http://wordpress.org/support/topic/164999

    Really. I cannot stress this enough, even if those steps seem stupid, do them anyway.

    Take vhygdte's post just above here, where he's getting "Call to undefined function image_downsize()"... The very first step in that thread will fix his problem. Easy.

    The answers are out there, people. Read. We can't hold your hand through it.

  29. cmiper
    Member
    Posted 6 years ago #

    Otto...trust me, I have been through every step along the way, every post, every link, every .htaccess modification, and nothing has worked so far (for me anyhow) besides disabling the WordPress Stats and Cache scripts. There are some specific errors posted here that are not mentioned in your like or the other spinoff links. Lots of the errors in this thread are not being fixed by the link that you hate to keep pointing out. I am sure it has solved the issues for some folks, but it's not the magic fix for the rest of us.

    One constant I can prove, is that small files (< 200k) will upload 100% of the time, while anything (> 300k) is a failure. I don't pretend to understand it, but I have gone through every resource available here so far and nothing has worked.

    I can, and am able to work around the issue, so all is not lost, it's more of a convenience and the ability to run things the way I was prior to this error showing up. I appreciate the help that is being give here, it's just not working in all of these cases.

  30. cmiper
    Member
    Posted 6 years ago #

    Final Update?

    Seems that all of the issues have cleared up for me since installing 2.5.1 today. I have added and turned on all previous plugins, and all uploads are going through without a hitch. Not sure if that's the answer for everyone, but it worked here.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic