WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] Can't log in after upgrade from 2.5.1 to 2.6 (49 posts)

  1. Anonymous
    Unregistered
    Posted 6 years ago #

    Hi all, I have just updated to version 2.6 and in theory the upgrade went well. When I try to login I get this screen.

    I have also tried to change the password but I still can't login.

    Any ideas?

  2. Samuel Wood (Otto)
    Tech Ninja
    Posted 6 years ago #

    1. Clear your browser cookies.
    2. Make sure that the URL you use to login is the correct one. Having a www when WordPress expects a non-www will break the cookie handling.

  3. Anonymous
    Unregistered
    Posted 6 years ago #

    Cleaning the cookies did it.

    Thanks a lot

  4. kittycleopatra
    Member
    Posted 6 years ago #

    I just upgraded to 2.6. And the login page keeps telling me to login again. I've changed my password, cleaned out my cookies and changed my password in phpMyadmin. I don't know what else to do. Please help!

  5. kittycleopatra
    Member
    Posted 6 years ago #

  6. Anonymous
    Unregistered
    Posted 6 years ago #

    Getting the same problem after upgrading from 2.5.1. Cleared all of IE 7's cache and still having the same problem.

    If I use an invalid login name or leave a field blank it will tell me but if I use a valid login name and valid or invalid password it just redirects me to a blank login page:

    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
    <HTML><HEAD>
    <META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=utf-8"></HEAD>
    <BODY></BODY></HTML>

    Any ideas?

  7. aesthetist
    Member
    Posted 6 years ago #

    i am having a similar issue - although only in Safari (which was the browser i was admin'ing my WP install with prior to the upgrade to 2.6) - i was able to login via another browser.

    i tried clearing my cache in safari but still cannot login. the password reset does not work either.

    it's either my browser, or a bug in the new WP - or both?

  8. hirshj
    Member
    Posted 6 years ago #

    Same problems here with IE7 and Firefox 3. Cleaning out the cookies does the trick, but that's definitely a PITA for upgrading larger sites with a lot of users..

  9. aesthetist
    Member
    Posted 6 years ago #

    wait a min

    did a reset in safari - this clears the cookies - that's the problem it seems (as Otto42 suggested)

    i would recommend:

    1) clearing your cookies, if that doesn't work...
    2) logging in via another browser

  10. kittycleopatra
    Member
    Posted 6 years ago #

    I was just able to login in firefox(I was using IE7 before)!!!!!! I am BEYOND happy.

  11. kittycleopatra
    Member
    Posted 6 years ago #

    But now my page is blank when I go to my url, but if I add /blog it comes up. It used to be directed to that page automatically.

  12. ioneill
    Member
    Posted 6 years ago #

    Oh dear, I have an identical problem, but it cannot be resolved using the above solutions. I've just upgraded from 2.5 to 2.6 and I get stuck at the login screen ("ERROR: Incorrect password."). I've:

    1) Cleared the cache, cookies, history.
    2) Tried another browser (I use Firefox, but tried logging in via IE and Safari).
    3) Reinstalled the whole WP installation.
    4) Manually reset passwords in database + added a new user (with admin access).
    5) Repeated steps #1-#4 over and over...

    Still no cigar. Any other ideas would be great! Thanks in advance...

  13. Samuel Wood (Otto)
    Tech Ninja
    Posted 6 years ago #

    I get stuck at the login screen ("ERROR: Incorrect password.")

    Hate to be a spoilsport, but the only way you can get that error is by... an incorrect password.

    Don't know where you went wrong, but that's the bottom line here. What you're typing in does not match what is in the database.

  14. ioneill
    Member
    Posted 6 years ago #

    Thank you Otto. I was using the correct password but I still got that error - I have no clue why. The one thing I didn't try was the password reset. I reset the password and then tried to login again. This time I got the message "Please login again". Then I repeat what you suggested above (clearing cookies)... then it works! Very strange. I'm used to hassle-free upgrades, so this one was a bit of a curveball.

    Thanks for your help on this!

    Best, Ian

  15. Design For Future
    Member
    Posted 6 years ago #

    I guess it's a bug...I solved it temporarily by using wp-login.php from WP 2.5.1....

  16. davidreid
    Member
    Posted 6 years ago #

    I had the same problem. Cleared cookies and changed password. Still didn't work. Eventually I got it working, but not sure how. May have been by logging in via Safari instead of Firefox.

  17. Design For Future
    Member
    Posted 6 years ago #

    Rewrite wp-login.php by this one - after you should be able to log in :)

  18. dolemite
    Member
    Posted 6 years ago #

    Sorry DFF, that fix doesn't work for my installation.

  19. dolemite
    Member
    Posted 6 years ago #

    I submitted a Track ticket/bug about this.

    Trac Ticket 7322

  20. Anonymous
    Unregistered
    Posted 6 years ago #

    i had the same problem of not being able to login after the upgrade. there wasn't an error message and the images weren't working for login.php. i deleted all of my files and it worked. maybe there's some leftover file causing a problem or maybe an .htaccess problem. oh well.

  21. Patti
    Member
    Posted 6 years ago #

    Thanks to all! I came with problems, and saw the note about clearing the cookies. That worked! Thanks for answering before I asked :)

  22. simulationelson
    Member
    Posted 6 years ago #

    I really find it weird that clearing the cookies alone does the trick.

  23. TNikolay
    Member
    Posted 6 years ago #

    I have 3 blogs at one site, i.e .../blog/ , .../otherblog/ etc. After installing 2.6 all blogs "forgot" admin password.
    I tryed to login and get "password is incorerect", I have reseted password, login and change it back to my old one. But it forgots password again soon and should reset it agan.
    This problem happens for all 3 blogs.

  24. Design For Future
    Member
    Posted 6 years ago #

    dolemite
    Worked for me, maybe it's gonna work for someone, if not, it's a shame, I wanted to help :)

  25. lucioalbenga
    Member
    Posted 6 years ago #

    I updated a few minutes ago and I had the same issue. My setup has a redirect to https:// for the wp-login and I noticed that the loginform action points to http://mysite.url

    Looking through the source code I solved the issue with an easy hack. In file wp-login.php line 447 change from:
    <form name="loginform" id="loginform" action="<?php echo site_url('wp-login.php', 'login_post') ?>" method="post">

    to:

    <form name="loginform" id="loginform" action="wp-login.php" method="post">

    That's all. Now I can login as always ;-)

  26. Kodiak3000
    Member
    Posted 6 years ago #

    I'm having a similar, but different problem. I also have just upgraded from 2.5.1 to 2.6. Occassionally, but not always, when I type in my user id & password, I get the password screen again, with the user id in the first field (i.e. the form has remembered it) and a blank password field.

    There is no "incorrect password" message (the red box that shows at the top when your fingers slip - I know it well), just the empty login screen again. Happens with admin and other users.

    I've tried deleting cookies, clearing the cache, using a different browser, resetting the password (emergency.php) and requesting a password reset through the GUI. None of these works.

    Eventually, when I try logging in again, with the same user id and password, it works; it lets me in.

    This has happened twice now. Just as I was getting ready to remove some plugins (via FTP), I thought I'd try one more time, and that time it let me in.

    The ONLY thing I did the second time was delete cookies and clear cache.

    Whadayathink? Anybody else seen this? Is it worth reporting this as a bug?

    Cheers

  27. kivi
    Member
    Posted 6 years ago #

    I've tried all of these solutions multiple times and it won't let me in. I get the login page again, no errors, with username filled in and password blank. I'm going back to 2.5. What a pain.

  28. kivi
    Member
    Posted 6 years ago #

    I dug a bit deeper and found this solution, which worked!
    http://trac.wordpress.org/ticket/7322

    If you have wp in a subfolder and have not updated your wp-config file, this will help.

    The upgrade instructions tell you NOT to delete your wp-config file, so mine was many, many versions ago old. It had no secret key lines at all. So I just updated the wp-config-sample file from 2.6 with my blog-specific info, changed it to wp-config and it worked.

    Those updgrade instruction needs updating . . .

    What a relief!

  29. bcreighton
    Member
    Posted 5 years ago #

    This didn't work for me - I think because I updated the wp-config file prior to upgrading... I don't remember what version of WP it was but it didn't have any secret keys. I thought adding them before the install would be better... apparently not. I've done everything stated above, but no luck.

  30. Spencer Cross
    Member
    Posted 5 years ago #

    I'm experiencing this problem as well, and I've deleted cookies, updated the wp-config file (as described at http://trac.wordpress.org/ticket/7322), tried the wp-login file from 2.5.1 and tried multiple browsers. Any body have any other ideas?

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic