WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

can't insert pictures into posts since 3.5.1 update. (25 posts)

  1. aussiemum
    Member
    Posted 1 year ago #

    Ever since I updated to 3.5.1 I can not insert images into posts or pages. I click on the media button the window pops up but there is no other options no images to choose from or anything. I have uninstalled all plug-ins and it still doesn't work. I also tried to re-install 3.5.1. please help my page is a photography website and I need to upload images for my business. http://www.sarahanne-photography.com.au

  2. funthirst
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have have updated to version 3.5.1 i am unable to insert media files into posts but uploads are shown in media library but i cant insert them into post every time i tried i got this errore{ An error occurred in the upload. Please try again later.} so if any 1 can help me it will be great
    i want resolove this issue as soon as posible if any 1 has some idea about this error plz tell

  3. Andrew
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    @funthirst, create your own thread.

  4. AmberO
    Member
    Posted 1 year ago #

    I am having the same problem as well. I see lots of people posting this problem, I haven't seen any answers? I deactivated all plugins, it is not a plugin problem. Media does upload, I can insert it with code and the url, but I can't insert it or select a featured image from the library and that sort of thing. =(

  5. Andrew
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

  6. AmberO
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'm sorry, I thought we weren't supposed to start a new thread if one already existed for the same issue.

  7. danromanchik
    Member
    Posted 1 year ago #

    What sense does it make to create a bunch of different threads for exactly the same problem. I'm also having this problem, but on only one of the dozen or so WP sites I'm working on. I tried everything, too. I deleted all of the plugins, and the only themes installed on this site are TwentyEleven and TwentyTwelve.

  8. funthirst
    Member
    Posted 1 year ago #

    i have recoverd from this erroe there is a suggetion for you all if you are geting the same error you should check the files loacated in the server by using file zila oar any other source if there is any additional or extra file is located you should delete these file recently i have changed my theme and some files were copied in wp admin folder when i deleted these files it fix the issue you should check that is there any additional file cousing the problem or you should study the following php files
    configration php
    new post php
    media php

  9. danromanchik
    Member
    Posted 1 year ago #

    I did as you suggested and looked in the wp-admin directory for those three files. The wp-admin directory on my site did not have the files configuration.php or new_post.php, but it did have a media.php file. I deleted that file, but it didn't seem to make any difference. I still cannot insert an image into a post using the Media Manager.

  10. aussiemum
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have no idea what I am looking for with those files!! Do I delete anything I see with those names? I am not good at code.

  11. funthirst
    Member
    Posted 1 year ago #

    you dont have to delete these three files just check them or study them are they working properly . you should reinstal wordpress using updates that will recover your media file,

  12. funthirst
    Member
    Posted 1 year ago #

    delete all the plugins and reinstal the wordpress version it may fix the issue

  13. danromanchik
    Member
    Posted 1 year ago #

    That's exactly what I did. I deleted all the plugins, even Hello Dolly, and re-installed 3.5.1. It's still not working right.

  14. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

    A link to your site would be relevant - and you may want to try the fix suggested in this thread:

    http://wordpress.org/support/topic/35-has-broken-my-add-media-button?replies=13

    BTW- per the above, I would not recommend deleting any files unless you know what you are doing.

  15. AmberO
    Member
    Posted 1 year ago #

    Mine turned out to be an issue with my theme.

  16. funthirst
    Member
    Posted 1 year ago #

    amber you are right this issue relates to theme i was using made theme becouse of the interfarence of some plugins my theme wasnt sporting my media i have delated the theme and reinstaled the same theme that started to work denromanchick have you checked your medai file has it recoverd .you should check the word press simple themes it can be helpfull

  17. funthirst
    Member
    Posted 1 year ago #

    you can try new themes it will be helpfull

  18. sterlingenuine
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have the same issue. My theme was working just fine before the 3.5.1 update. I don't see why i would have to change my theme because of wordpress problems.

    I was able to fix it temporarily by going to my c-panel, then file manager and then searching for the file wp-config.php. When you open it up all the way at the bottom you will see this line:

    eval(base64_decode [code removed - please do not post that kind of code here]

    I would delete that line and go back to my post and the image upload would work until you refresh the page. I don't know how to make it a permanent fix.

  19. Andrew
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    @sterlingenuine, run your site through this malware scanner http://sitecheck.sucuri.net/scanner/

  20. sterlingenuine
    Member
    Posted 1 year ago #

    @Andrew Nevins It says it's clean. My site dosen't have any problems.

  21. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

    That's not normal code and no scanner pickes up every hacked site.
    What theme are you using?

    Have you tried the suggested troubleshooting steps?

  22. @sterlingenuine Can you share the link to your site?

    I have the same issue. My theme was working just fine before the 3.5.1 update. I don't see why i would have to change my theme because of wordpress problems.

    It's just part of the troubleshooting steps. Some theme's have been doing the Wrong Thing™ for a long time and an update to WordPress sometimes brings that out.

    By switching to the Twenty Twelve theme if the problem goes away then it may be your theme. Sadly that's often the case but by using the process of elimination you can see identify where the problem is.

  23. sterlingenuine
    Member
    Posted 1 year ago #

    @Jan Dembowski Here is my site: http://www.whitneywashington.com

    @WPyogi I have not tried troubleshooting. I use the a theme forest theme called Gonzo.

  24. I thought that was your site, it's the one in your profile. Best to ask just in case. ;)

    To your problem: you should try troubleshooting. This is a self-help forum after all.

    As a means of identifying where the problem is (you can always put it back the way it was)

    - Switching to the Twenty Twelve theme

    - Deactivate all of your plugins. Also consider resetting the plugins folder by using FTP or whatever file management application your host provides. Sometimes, an apparently inactive plugin can still cause problems.

    - Clear your browser's cookies and cache

    Once that's done re-login and try to insert new media into a post. Let us know if that works.

  25. charlesleahy
    Member
    Posted 1 year ago #

    YYYYYEEEEESSSSS!!!!!

    3 Hours later have got images working. There was nothing wrong with WordPress.

    If you have e.g. Google Chrome and have downloaded any apps e.g. (Adblock) which was the one I was using, when you attempt to add a photo it will not show.

    You must disable any type of add blocker you are using on your internet and then, for me anyway, its works again!

    If on Chrome, you should be able to see your add blacker in the top right corner (just below the big X that closes Chrome)

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags