WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Super Zoom Gallery
[resolved] Can't get Super Zoom Gallery to work but looks promising (10 posts)

  1. Josh.biz
    Member
    Posted 1 year ago #

    Niels. This looks like a fantastic plug-in and desperately needed by many. There's so much potential for this.

    However I've just installed it on a test website, and all I get is a spinning 'waiting' image. See http://www.whitegoldwielder.co.uk/sample-page

    I've just added a WordPress gallery, added 3 images and activated the plug-in. 'Use as default gallery' is selected. I'm sure I've checked everything. I tried it with the Twenty Ten theme and still no success. Am I missing something obvious? Why isn't it working?

    http://wordpress.org/extend/plugins/super-zoom-gallery/

  2. Niels
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi Josh!

    Thank you for you kind remarks and for using, at least trying to, super zoom gallery. At your testsite I saw in my webdeveloper tools an JavaScript exception and I noticed that the generated gallery was completely empty.

    I was able to reproduce this by adding a gallery shortcode to an empty post. This is indeed not a very nice way to handle such a situation. I will try to make that more robust.

    So it looks like that somehow the gallery does not contain any images. If you look in your post, do you see something like: [gallery ids="38,39,40,41,42,43,44"] (in the 'text' view, not the visual editor) ? Or do you see [gallery]?

    I think something goes wrong in the creation of the gallery.

    If I can help you in any way please let me know.

    Kind regards,

    Niels

  3. Josh.biz
    Member
    Posted 1 year ago #

    Yes, I thought this might be 'empty images'. They don't ever arrive! They never show up in the HTML.

    I've double checked that the images are definitely there in the media library. And I loaded 3 new JPG images up in a new gallery but still the same (see the home page).

    If I switch the plug-in off, they show up fine. It's so weird!!! Do you want me to deactivate it to check?

    Josh.

  4. Josh.biz
    Member
    Posted 1 year ago #

    I've deactivated the plug-in.

  5. Niels
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi Josh,

    In the 0.5.2 version (just commited, can take some time before it shows up) I fixed the spinner bug and checked in the JavaScript for the presence of images so the JavaScript error doesn't occur.

    Thanks for discovering this and for reporting it.

    I hope you can see what goes wrong on your test site, maybe if you create a new post and try again?

    Kind regards,

    Niels

  6. Niels
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi Josh,

    It is weird... I am trying to reproduce this strange behaviour here by trying it on a page but I can't. Only thing I could think of was that maybe on your site the GD php module is not installed, but then I would expect to see at least the thumbnails...

    But not even that. Strange...

    Niels

  7. Josh.biz
    Member
    Posted 1 year ago #

    I tried it on the same server with another (live) website, version 0.5.2. This time it worked BUT it introduced an extra image (the phone) which isn't part of the gallery (it disappears when I deactivate the plug-in).

    This phone image shows up in the media gallery as http://www.wpmadesimple.org/resources/telephone_joshbiz/. Why it's 'attached' to the resources page, I don't know.

    Plus when you zoom in on the image, it doesn't allow you to zoom into the very bottom part of the image.

    I still can't explain why it wouldn't work on the other website. Since the update, nothing is displayed of course.

  8. Niels
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi Josh,

    Thanks for your reply, the extra image is a known limitation of the plugin, the selection of images and their order is something I want to improve. Right now it shows all the attached images of the post/page.

    The zooming to the very bottom part is a bug. Thank you for finding it.

    I will try to fix this.

    Kind regards,

    Niels

  9. Josh.biz
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks for all your replies, Niels. As I said at the beginning, this is a great plug-in with a lot of potential application. Keep at it!

  10. Niels
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi Josh,

    In the 0.5.3 version, just released, the zoom bug is fixed and there is now support for galleries with just a set of images (like the default 3.5 gallery).

    Thanks again for your comments.

    Kind regards,

    Niels

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.