WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Cannot reset password via email or db edit (24 posts)

  1. marciokoko
    Member
    Posted 7 months ago #

    Im having trouble. I tried upgrading to 3.7.1 and failed miserably. Some misplaced files i think, due to similar folder-subfolder names. I wasnt even getting the website or the website/wp-admin page.

    Finally got it back up and working by carefully running through and re-uploading my backup files to the server.

    1. Now I try logging in but I can't login successfully. Im getting the invalid username and pass. I tried resetting the password via the link in the login page but after following the link form my email and entering the new password, I still get invalid username and pass...weird huh?

    2. I tried creating a new user and pass and I can't login either.

    3. I tried modifying the db wp-users table entry for my user directly in phpmyadmin by entering this value which i was told was admin123 = 0192023a7bbd73250516f069df18b500
    but it doesn't work. When I click on the GO button after editing my record's user_pass for that long alphanumeric string, the table shown displays that user_pass for my username, but logging into mysite/wp-admin with my user and admin123 fails just the same. When I return to the db and refresh the users table, the value is different.

    What else can I do? I don't know what stripping down a db means, nor do I know how to do it.

    pls hlp

  2. marciokoko
    Member
    Posted 7 months ago #

    This is what I get in the access log file:

    [27/Nov/2013:09:10:43 -0600] "GET /wp-content/uploads/2013/11/4.png HTTP/1.0" 200 301438 "http://santiapps.com/wp-content/uploads/2013/11/4.png" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:12.0) Gecko/20100101 Firefox/12.0" 
    
    [27/Nov/2013:09:10:43 -0600] "GET /wp-content/uploads/2013/11/index.php HTTP/1.0" 404 1230 "http://santiapps.com/index.php" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:12.0) Gecko/20100101 Firefox/12.0" 
    
    [27/Nov/2013:09:10:43 -0600] "GET /uploads/2013/11/index.php HTTP/1.0" 404 1230 "http://santiapps.com/uploads/2013/11/index.php" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:12.0) Gecko/20100101 Firefox/12.0" 
    
    [27/Nov/2013:09:10:44 -0600] "GET /wp-content/uploads/2013/11/index.php HTTP/1.0" 404 1230 "http://santiapps.com/index.php" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:12.0) Gecko/20100101 Firefox/12.0" 
    
    [27/Nov/2013:09:10:44 -0600] "GET /uploads/2013/11/index.php HTTP/1.0" 404 1230 "http://santiapps.com/uploads/2013/11/index.php" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:12.0) Gecko/20100101 Firefox/12.0" 
    
    [27/Nov/2013:09:10:43 -0600] "GET /?tag=login HTTP/1.0" 200 32230 "http://santiapps.com/?tag=login" "Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/536.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/20.0.1132.57 Safari/536.11" 
    
    [27/Nov/2013:09:10:44 -0600] "GET /wp-content/uploads/2013/11/index.php HTTP/1.0" 404 1230 "http://santiapps.com/index.php" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:12.0) Gecko/20100101 Firefox/12.0" 
    
    [27/Nov/2013:09:10:44 -0600] "GET /uploads/2013/11/index.php HTTP/1.0" 404 1230 "http://santiapps.com/uploads/2013/11/index.php" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:12.0) Gecko/20100101 Firefox/12.0" 
    
    [27/Nov/2013:09:10:46 -0600] "POST /?tag=login HTTP/1.0" 200 32230 "http://santiapps.com/?tag=login" "Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/536.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/20.0.1132.57 Safari/536.11" 
    
    [27/Nov/2013:09:10:48 -0600] "GET /phpbb3/index.php HTTP/1.0" 404 1230 "http://santiapps.com/phpbb3/index.php" "Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/536.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/20.0.1132.57 Safari/536.11" 
    
    [27/Nov/2013:09:10:48 -0600] "GET /index.php HTTP/1.0" 301 404 "http://santiapps.com/index.php" "Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/536.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/20.0.1132.57 Safari/536.11" 
    
    [27/Nov/2013:09:10:49 -0600] "GET /wp-admin/post.php?post=448 HTTP/1.0" 302 401 "http://santiapps.com/wp-admin/post.php?post=448&" "Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/536.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/20.0.1132.57 Safari/536.11" 
    
    [27/Nov/2013:09:10:50 -0600] "GET /wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fsantiapps.com%2Fwp-admin%2Fpost.php%3Fpost%3D448&reauth=1 HTTP/1.0" 200 4359 "http://santiapps.com/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fsantiapps.com%2Fwp-admin%2Fpost.php%3Fpost%3D448&reauth=1" "Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/536.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/20.0.1132.57 Safari/536.11" 
    
    [27/Nov/2013:09:11:17 -0600] "GET /?author=1&paged=2 HTTP/1.1" 200 87695 "http://santiapps.com/" "Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:22.0) Gecko/20100101 Firefox/22.0" 
    
    [27/Nov/2013:09:11:18 -0600] "GET /?p=299 HTTP/1.1" 200 37140 "http://santiapps.com/" "Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:22.0) Gecko/20100101 Firefox/22.0"

    [Moderator Note: Please post log files between backticks or use the code button.]

  3. marciokoko
    Member
    Posted 7 months ago #

    And this is what I get in the error log file:

    [Wed Nov 27 09:11:18 2013] [error] [client 173.54.16.212] PHP Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wp_heartbeat_settings' not found or invalid function name in /var/www/vhosts/santiapps.com/httpdocs/wp-includes/plugin.php on line 199, referer: http://santiapps.com/ 
    
    [Wed Nov 27 09:11:18 2013] [error] [client 173.54.16.212] PHP Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wp_heartbeat_settings' not found or invalid function name in /var/www/vhosts/santiapps.com/httpdocs/wp-includes/plugin.php on line 199, referer: http://santiapps.com/ 
    
    [Wed Nov 27 09:11:49 2013] [error] [client 66.117.9.84] PHP Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wp_authenticate_spam_check' not found or invalid function name in /var/www/vhosts/santiapps.com/httpdocs/wp-includes/plugin.php on line 199, referer: http://santiapps.com/wp-login.php 
    
    [Wed Nov 27 09:11:50 2013] [error] [client 66.117.9.84] PHP Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wp_authenticate_spam_check' not found or invalid function name in /var/www/vhosts/santiapps.com/httpdocs/wp-includes/plugin.php on line 199, referer: http://santiapps.com/wp-login.php 
    
    [Wed Nov 27 09:11:50 2013] [error] [client 66.117.9.84] script '/var/www/vhosts/santiapps.com/httpdocs/wp-index.php' not found or unable to stat, referer: http://santiapps.com/wp-index.php 
    
    [Wed Nov 27 09:12:00 2013] [error] [client 192.99.6.118] File does not exist: /var/www/vhosts/santiapps.com/httpdocs/phpbb3, referer: http://santiapps.com/phpbb3/posting.php?
    mode=post&f=2+%5BPLM=0%5D+GET+http://santiapps.com/phpbb3/index.php?sid=7ed098d0cf3156266e50363e3075e647+%5B0,8560,15094%5D+-%3E+%5BL%5D+POST+http://santiapps.com/phpbb3/ucp.php?mode=login+%5B0,0,8086%5D+-%3E+%5BL%5D+GET+http://santiapps.com/phpbb3/index.php?&sid=afbeb848e545fa9f9c89fc070e98a49b+%5B0,0,15143%5D+-%3E+%5BN%5D+GET+http://santiapps.com/phpbb3/viewforum.php?f=1+%5B0,0,9605%5D+-%3E+%5BN%5D+GET+http://santiapps.com/phpbb3/viewforum.php?f=2+%5B0,0,16721%5D+-%3E+%5BN%5D+GET+http://santiapps.com/phpbb3/posting.php?mode=post&f=2+%5B0,21395,21802%5D+-%3E+%5BN%5D+POST+http://santiapps.com/phpbb3/posting.php?mode=post&f=2&sid=afbeb848e545fa9f9c89fc070e98a49b+%5B0,0,7255%5D+-%3E+%5BN%5D+GET+http://santiapps.com/phpbb3/posting.php?mode=post&f=2+%5B0,0,21802%5D+-%3E+%5BN%5D+GET+http://santiapps.com/phpbb3/posting.php?mode=post&f=2+%5B0,0,21802%5D+-%3E+%5BN%5D+GET+http://santiapps.com/phpbb3/index.php+%5B7111,0,15143%5D 
    
    [Wed Nov 27 09:12:01 2013] [error] [client 192.99.6.118] File does not exist: /var/www/vhosts/santiapps.com/httpdocs/phpbb3, referer: http://santiapps.com/phpbb3/posting.php?mode=post&f=2+%5Bplm=0%5D+get+http://santiapps.com/phpbb3/index.php?sid=7ed098d0cf3156266e50363e3075e647+%5B0,8560,15094%5D+-%3E+%5Bl%5D+post+http://santiapps.com/phpbb3/ucp.php?mode=login+%5B0,0,8086%5D+-%3E+%5Bl%5D+get+http://santiapps.com/phpbb3/index.php?&sid=afbeb848e545fa9f9c89fc070e98a49b+%5B0,0,15143%5D+-%3E+%5Bn%5D+get+http://santiapps.com/phpbb3/viewforum.php?f=1+%5B0,0,9605%5D+-%3E+%5Bn%5D+get+http://santiapps.com/phpbb3/viewforum.php?f=2+%5B0,0,16721%5D+-%3E+%5Bn%5D+get+http://santiapps.com/phpbb3/posting.php?mode=post&f=2+%5B0,21395,21802%5D+-%3E+%5Bn%5D+post+http://santiapps.com/phpbb3/posting.php?mode=post&f=2&sid=afbeb848e545fa9f9c89fc070e98a49b+%5B0,0,7255%5D+-%3E+%5Bn%5D+get+http://santiapps.com/phpbb3/posting.php?mode=post&f=2+%5B0,0,21802%5D+-%3E+%5Bn%5D+get+http://santiapps.com/phpbb3/posting.php?mode=post&f=2+%5B0,0,21802%5D+-%3E+%5Bn%5D+get+http://santiapps.com/phpbb3/index.php+%5B7111,0,15143%5D 
    
    [Wed Nov 27 09:12:01 2013] [error] [client 192.99.6.118] PHP Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wp_heartbeat_settings' not found or invalid function name in /var/www/vhosts/santiapps.com/httpdocs/wp-includes/plugin.php on line 199, referer: http://forum.santiapps.com/ 
    
    [Wed Nov 27 09:12:03 2013] [error] [client 192.99.6.118] script '/var/www/vhosts/santiapps.com/httpdocs/wp-content/uploads/2013/11/index.php' not found or unable to stat, referer: http://santiapps.com/index.php 
    
    [Wed Nov 27 09:12:03 2013] [error] [client 192.99.6.118] File does not exist: /var/www/vhosts/santiapps.com/httpdocs/uploads, referer: http://santiapps.com/uploads/2013/11/index.php 
    
    [Wed Nov 27 09:12:03 2013] [error] [client 192.99.6.118] script '/var/www/vhosts/santiapps.com/httpdocs/wp-content/uploads/2013/11/index.php' not found or unable to stat, referer: http://santiapps.com/index.php 
    
    [Wed Nov 27 09:12:03 2013] [error] [client 192.99.6.118] File does not exist: /var/www/vhosts/santiapps.com/httpdocs/uploads, referer: http://santiapps.com/uploads/2013/11/index.php 
    
    [Wed Nov 27 09:12:04 2013] [error] [client 192.99.6.118] script '/var/www/vhosts/santiapps.com/httpdocs/wp-content/uploads/2013/11/index.php' not found or unable to stat, referer: http://santiapps.com/index.php 
    
    [Wed Nov 27 09:12:04 2013] [error] [client 192.99.6.118] File does not exist: /var/www/vhosts/santiapps.com/httpdocs/uploads, referer: http://santiapps.com/uploads/2013/11/index.php 
    
    [Wed Nov 27 09:12:08 2013] [error] [client 203.150.3.59] PHP Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wp_authenticate_spam_check' not found or invalid function name in /var/www/vhosts/santiapps.com/httpdocs/wp-includes/plugin.php on line 199, referer: http://santiapps.com/wp-login.php

    [Moderator Note: Please post log files between backticks or use the code button.]

  4. esmi
    Forum Moderator
    Posted 7 months ago #

    Did you restore a pre-upgrade database backup?

  5. marciokoko
    Member
    Posted 7 months ago #

    I have even used the emergency password reset script and still invalid user/pass

  6. marciokoko
    Member
    Posted 7 months ago #

    how do I do that?

    I can see there is a db copy in the wp-content copy i made but I don't know how to restore it.

  7. esmi
    Forum Moderator
    Posted 7 months ago #

  8. marciokoko
    Member
    Posted 7 months ago #

    Ok so i upload the db stored in the wp-content/backup-db folder? It has a number string before the actual name, is that ok?

  9. marciokoko
    Member
    Posted 7 months ago #

    If I have changed the value via lost password, and via phpmyadmin directly, wouldn't it be more likely that its a config or file error?

    Im still waiting for your confirmation to upload the database which is named 1874826583_-_mydbname.sql.

  10. esmi
    Forum Moderator
    Posted 7 months ago #

    It has a number string before the actual name, is that ok?

    I really couldn't say. Do you know how - or by who - it was created?

  11. marciokoko
    Member
    Posted 7 months ago #

    I downloaded three folders before trying to upgrade:
    wp-admin
    wp-includes
    wp-content
    plus root files

    that db file was in the wp-content/backup-db/ folder

  12. esmi
    Forum Moderator
    Posted 7 months ago #

    Were you running a backup plugin?

  13. marciokoko
    Member
    Posted 7 months ago #

    No, I didn't run any backup. I was on whatever version was before 3.7.1 and decided to make the upgrade manually because i can never make it automatically.

    I simply connected to the server via Cyberduck, downloaded a copy of those files/folders I mentioned and I have them sitting on my desktop.

  14. esmi
    Forum Moderator
    Posted 7 months ago #

    What was the date of this backup file on the remote server?

  15. marciokoko
    Member
    Posted 7 months ago #

    the file I have on my computer is dated yesterday @ 3:46pm which is around when I copied it.

    the same file in the wp-content/backupdb/ is dated march 2, 2013

  16. esmi
    Forum Moderator
    Posted 7 months ago #

    No - not on your computer. On the remote server.

  17. marciokoko
    Member
    Posted 7 months ago #

    on the remote server, the file wp-content/backup-db/1874826583_-_mydbname.sql has the date March 2, 2013

  18. esmi
    Forum Moderator
    Posted 7 months ago #

    That's from an earlier version of WordPress. Version 3.5.1, if I'm not mistaken., You cannot use that database backup with 3.7.1 core files.

  19. marciokoko
    Member
    Posted 7 months ago #

    Well I don't think i upgraded to 3.7.1. I was trying to but I ended up reuploading most of the backup files for wp-admin, wp-includes, wp-content & root files. How can I know?

  20. esmi
    Forum Moderator
    Posted 7 months ago #

    What is listed in wp-includes/version..php

  21. marciokoko
    Member
    Posted 7 months ago #

    $wp_version = '3.5.1';

  22. esmi
    Forum Moderator
    Posted 7 months ago #

    Try re-uploading all files & folders - except the root wp-config.php & .htaccess files and the the wp-content folder - from a fresh download of WordPress 3.5.1. Make sure that you delete the old copies of files & folder before uploading the new ones.

  23. marciokoko
    Member
    Posted 7 months ago #

    Ok im doing:

    1. dl 3.5.1 zip file from the link you gave me
    2. Deleting root files...uploading root files except config.php & .htaccess

    Question... do i erase wp-admin & wp-includes completely, and upload those complete folders?

  24. marciokoko
    Member
    Posted 7 months ago #

    Well, I erased wp-admin and wp-includes and then re-uploaded the clean ones and im able to log back into the dashboard.

    Now I Deactivated all plugins but cannot create wp-content directory so it failed again (could not copy files) so Ill do it manually again.

    I deleted wp-admin and uploaded the new one 371
    I can't delete wp-includes...deleted everything inside except the js folder :(

    Renamed wp-includes to wp-includes.OLD
    Uploaded new wp-includes...

    Finally it worked! Thx!

Reply

You must log in to post.

About this Topic