WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Cannot login to subdomain's wp-admin (3 posts)

  1. geekyramon
    Member
    Posted 10 months ago #

    I have installed wordpress 3.6 on my site and activated Multisite. I chose to configure the site to use subdomains instead of subfolders. I have modified the .htaccess file to have the following:

    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ - [L]

    # add a trailing slash to /wp-admin
    RewriteRule ^wp-admin$ wp-admin/ [R=301,L]

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^ - [L]
    RewriteRule ^(wp-(content|admin|includes).*) $1 [L]
    RewriteRule ^(.*\.php)$ $1 [L]
    RewriteRule . index.php [L]

    I also added this to the wp-config.php file:
    /* Multisite */
    define( 'WP_ALLOW_MULTISITE', true );

    define('MULTISITE', true);
    define('SUBDOMAIN_INSTALL', true);
    define('DOMAIN_CURRENT_SITE', 'geekinsights.com');
    define('PATH_CURRENT_SITE', '/');
    define('SITE_ID_CURRENT_SITE', 1);
    define('BLOG_ID_CURRENT_SITE', 1);

    The problem is i cannot go into my subdomain's wp-admin. Whenever I do I get a 404 error despite the fact that I can login at the main domain's wp-admin. Is there something else I need to do that I may have forgotten? Any advice on how I could fix this?

  2. geekyramon
    Member
    Posted 10 months ago #

    Update:

    Ok, I just noticed that there's nothing in the subdomain's folder except an empty cgi-bin folder. The 404 is being generated because there is no index.php in my subdomain's folder.

    Does this mean I have to install wordpress to my subdomain's folder? Can't i just populate this subdomain with my current wordpress installed from the top level domain?

  3. geekyramon
    Member
    Posted 10 months ago #

    Update 2:

    Sigh. I got it to work... but there's still a small issue.

    But first, here are the steps I took to go into the wp-admin area of my subdomain.

    1. Deleted subdomain from within wordpress.
    2. Deleted subdomain from within CPanel
    3. Added subdomain from within wordpress.

    And it works. I can now go into my subdomain's dashboard and customize everything.

    The only problem is the subdomain is not being listed under the dropdown menu when I hover my mouse on "My Sites". The only things being shown are "Network Admin" and my TLD site.

    This seems like a minor issue but I'm afraid it might cause havoc later down the road. Can anyone give some pointers on how to fix this?

    (This monologue is getting tiresome. Sigh.)

Reply

You must log in to post.

About this Topic