WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Responsive
[Bug] Invalid hatom-entry structure (7 posts)

  1. Nicolas Bernier
    Member
    Posted 5 months ago #

    Hi

    I'm experiencing 2 issues with Google's rich snippet validator with Responsive theme version 1.9.4.8 .

    1. The hatom-entry structure in the function responsive_post_meta_data() is malformed :

    • The modification time is set as the bookmark name, instead of the title
    • The updated date format is incorrect, must be ISO 8601, has localized date instead (3 janvier, 2014)

    Here is the fixed function:

    function responsive_post_meta_data()
    {
    	printf( __( '<span class="%1$s">Posted on </span>%2$s<span class="%3$s"> by </span>%4$s', 'responsive' ),
    			'meta-prep meta-prep-author posted',
    			sprintf( '<a href="%1$s" title="%2$s" rel="bookmark"><span class="timestamp updated"><span class="value-title" title="%3$s"></span>%4$s</span></a>',
    					 esc_url( get_permalink() ),
    					 esc_attr( get_the_title() ),
    					 esc_html( get_the_date('c')),
    					 esc_html( get_the_date() )
    			),
    			'byline',
    			sprintf( '<span class="author vcard"><a class="url fn n" href="%1$s" title="%2$s">%3$s</a></span>',
    					 get_author_posts_url( get_the_author_meta( 'ID' ) ),
    					 sprintf( esc_attr__( 'View all posts by %s', 'responsive' ), get_the_author() ),
    					 esc_attr( get_the_author() )
    			)
    	);
    }

    2. The second issue is in header.php : the hfeed class in the container div should be enabled only for singular pages (post, page, attachment...), otherwise the validator triggers an error

    <div id="container"<?php if (is_singular()) echo ' class="hfeed"'; ?>>

    I fixed this in my child theme but it would be great to have this fixed in the next reponsive version.

  2. Ulrich
    Member
    Posted 5 months ago #

    I am having a look at it.

  3. Tingwe
    Member
    Posted 5 months ago #

    @nicolas.bernier

    This bug already mention many times in responsive-free forum with no solution.

    Nice fixed!

  4. esmi
    Forum Moderator
    Posted 5 months ago #

    As per the theme developer's request, please post in the theme's dedicated forum: http://cyberchimps.com/forum/free/responsive/

  5. Ulrich
    Member
    Posted 5 months ago #

    @tingwe This is the first I have heard of it. Please share links where this was reported.

  6. Tingwe
    Member
    Posted 5 months ago #

    @grapplerulrich

    http://cyberchimps.com/?s=Missing+required+field&forums=on&docs=on

  7. Ulrich
    Member
    Posted 5 months ago #

    @tingwe I will reply to your post on the cyberchimps forum.

Reply

You must log in to post.

About this Theme

About this Topic