WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] Blank blog page, but template code is fine... (3 posts)

  1. dave
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hello,

    I'm doing a site for a client, and I'm working off of a theme they had had done previously.

    The problem is that the blog page is not showing anything from about the first post headline through to the end of the page. It appears on the page as if there's an extra (or missing) closing </div> tag that's ending the page prematurely. But I can't find anything like that.

    I've tried swapping out the blog (index.php) page loop code completely with some that I know works elsewhere, but same problem happens (the entire bottom of the page doesn't show), except in a slightly different spot on the page (right before the headline, rather than right after).

    I've checked and replaced all the php code around the area where it stops showing, but nothing works.

    The page with the problem is here: http://www.wvpersonalinjurylawyer.com/wv-personal-injury-blog/

  2. dave
    Member
    Posted 2 years ago #

    My index.php page is:

    <?php
    /**
     * The main template file.
     *
     * This is the most generic template file in a WordPress theme
     * and one of the two required files for a theme (the other being style.css).
     * It is used to display a page when nothing more specific matches a query.
     * E.g., it puts together the home page when no home.php file exists.
     * Learn more: http://codex.wordpress.org/Template_Hierarchy
     *
     * @package WordPress
     * @subpackage Twenty_Eleven
     */
    
    get_header(); ?>
    
    		<div id="primary">
    			<div id="content" role="main">
    
    			<?php if ( have_posts() ) : ?>
    
    				<?php twentyeleven_content_nav( 'nav-above' ); ?>
    
    				<?php /* Start the Loop */ ?>
    				<?php while ( have_posts() ) : the_post(); ?>
    
    					<?php get_template_part( 'content', get_post_format() ); ?>
    
    				<?php endwhile; ?>
    
    				<?php twentyeleven_content_nav( 'nav-below' ); ?>
    
    			<?php else : ?>
    
    				<article id="post-0" class="post no-results not-found">
    					<header class="entry-header">
    						<h1 class="entry-title"><?php _e( 'Nothing Found', 'twentyeleven' ); ?></h1>
    					</header><!-- .entry-header -->
    
    					<div class="entry-content">
    						<p><?php _e( 'Apologies, but no results were found for the requested archive. Perhaps searching will help find a related post.', 'twentyeleven' ); ?></p>
    						<?php get_search_form(); ?>
    					</div><!-- .entry-content -->
    				</article><!-- #post-0 -->
    
    			<?php endif; ?>
    
    			</div><!-- #content -->
    		</div><!-- #primary -->
    
    <?php get_sidebar(); ?>
    <?php get_footer(); ?>

    ...and the content page it's pulling is:

    <?php
    /**
     * The default template for displaying content
     *
     * @package WordPress
     * @subpackage Twenty_Eleven
     * @since Twenty Eleven 1.0
     */
    ?>
    
    	<article id="post-<?php the_ID(); ?>" <?php post_class(); ?>>
    		<header class="entry-header">
    			<?php if ( is_sticky() ) : ?>
    				<hgroup>
    					<h2 class="entry-title"><a href="<?php the_permalink(); ?>" title="<?php printf( esc_attr__( 'Permalink to %s', 'twentyeleven' ), the_title_attribute( 'echo=0' ) ); ?>" rel="bookmark"><?php the_title(); ?></a></h2>
    					<h3 class="entry-format"><?php _e( 'Featured', 'twentyeleven' ); ?></h3>
    				</hgroup>
    			<?php else : ?>
    			<h1 class="entry-title"><a href="<?php the_permalink(); ?>" title="<?php printf( esc_attr__( 'Permalink to %s', 'twentyeleven' ), the_title_attribute( 'echo=0' ) ); ?>" rel="bookmark"><?php the_title(); ?></a></h1>
    			<?php endif; ?>
    
    			<?php if ( 'post' == get_post_type() ) : ?>
    			<div class="entry-meta">
    				<?php twentyeleven_posted_on(); ?>
    			</div><!-- .entry-meta -->
    			<?php endif; ?>
    
    			<?php if ( comments_open() && ! post_password_required() ) : ?>
    			<div class="comments-link">
    				<?php comments_popup_link( '<span class="leave-reply">' . __( 'Reply', 'twentyeleven' ) . '</span>', _x( '1', 'comments number', 'twentyeleven' ), _x( '%', 'comments number', 'twentyeleven' ) ); ?>
    			</div>
    			<?php endif; ?>
    		</header><!-- .entry-header -->
    
    		<?php if ( is_search() ) : // Only display Excerpts for Search ?>
    		<div class="entry-summary">
    			<?php the_excerpt(); ?>
    		</div><!-- .entry-summary -->
    		<?php else : ?>
    		<div class="entry-content">
    			<?php the_content( __( 'Continue reading <span class="meta-nav">&rarr;</span>', 'twentyeleven' ) ); ?>
    			<?php wp_link_pages( array( 'before' => '<div class="page-link"><span>' . __( 'Pages:', 'twentyeleven' ) . '</span>', 'after' => '</div>' ) ); ?>
    		</div><!-- .entry-content -->
    		<?php endif; ?>
    
    		<footer class="entry-meta">
    			<?php $show_sep = false; ?>
    			<?php if ( 'post' == get_post_type() ) : // Hide category and tag text for pages on Search ?>
    			<?php
    				/* translators: used between list items, there is a space after the comma */
    				$categories_list = get_the_category_list( __( ', ', 'twentyeleven' ) );
    				if ( $categories_list ):
    			?>
    			<span class="cat-links">
    				<?php printf( __( '<span class="%1$s">Posted in</span> %2$s', 'twentyeleven' ), 'entry-utility-prep entry-utility-prep-cat-links', $categories_list );
    				$show_sep = true; ?>
    			</span>
    			<?php endif; // End if categories ?>
    			<?php
    				/* translators: used between list items, there is a space after the comma */
    				$tags_list = get_the_tag_list( '', __( ', ', 'twentyeleven' ) );
    				if ( $tags_list ):
    				if ( $show_sep ) : ?>
    			<span class="sep"> | </span>
    				<?php endif; // End if $show_sep ?>
    			<span class="tag-links">
    				<?php printf( __( '<span class="%1$s">Tagged</span> %2$s', 'twentyeleven' ), 'entry-utility-prep entry-utility-prep-tag-links', $tags_list );
    				$show_sep = true; ?>
    			</span>
    			<?php endif; // End if $tags_list ?>
    			<?php endif; // End if 'post' == get_post_type() ?>
    
    			<?php if ( comments_open() ) : ?>
    			<?php if ( $show_sep ) : ?>
    			<span class="sep"> | </span>
    			<?php endif; // End if $show_sep ?>
    			<span class="comments-link"><?php comments_popup_link( '<span class="leave-reply">' . __( 'Leave a reply', 'twentyeleven' ) . '</span>', __( '<b>1</b> Reply', 'twentyeleven' ), __( '<b>%</b> Replies', 'twentyeleven' ) ); ?></span>
    			<?php endif; // End if comments_open() ?>
    
    			<?php edit_post_link( __( 'Edit', 'twentyeleven' ), '<span class="edit-link">', '</span>' ); ?>
    		</footer><!-- #entry-meta -->
    	</article><!-- #post-<?php the_ID(); ?> -->

    Anyone spot anything wrong?

  3. dave
    Member
    Posted 2 years ago #

    It looks like I was missing the parent theme in the same/themes directory, so the theme I was editing was missing some of the parent functions to get the blog working. Hope this helps someone.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic