WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Customizr
[resolved] [closed] bbPress Forums page won't work (51 posts)

  1. tajenli
    Member
    Posted 9 months ago #

    I installed bbPress with Customizr theme. Here is what happened:
    It's supposed to show a list of forums in a table view. But all forum title becomes plain (no link) & stack up like no format.
    http://tajenli.org/wp01/forums/
    I am not sure this is bbPress issue, or the theme issue. But I have tried it on other themes, like 2013, 2012, and elegant themes, all works just fine.

    Could you help? I love your theme, I don't want to give it up because one plugin page doesn't work.
    Thanks,
    Darren

  2. nikeo
    Member
    Theme Author

    Posted 9 months ago #

    Hi tajenli, Thanks for reporting this. I will check the bbpress compatibilty with Customizr in the next days and will make it fully compatible in a future release.
    Stay connected!
    Cheers

  3. tajenli
    Member
    Posted 9 months ago #

    Thank you.

  4. Shapeshifter 3
    Member
    Posted 9 months ago #

    tajenli,

    I think this is a Bootstrap issue that is based upon the ORDER OF OPERATIONS when setting a theme's global layout (Sidebar first).
    Until Nikeo updates Customizr to adapt to bbPress, try the following:

    1.) Reset Customizr's global layout to Right Sidebar.

    2.) Individually set all pages and posts you don't want to have a sidebar.
    (an awful lot of work for a site with a lot of content).

    3.) Download this WordPress Plugin: bbPress WP Tweaks.

    4.) Make sure you use the Plugin's setting menu.

    5.) Review my efforts on the bbPress support page.

    6.) See if it works for you.

    7.) This works for me on a Bootstrap 3 theme, and it might work on this Bootstrap 2 theme.

  5. connielk
    Member
    Posted 8 months ago #

    nikeo, I urgently need the fix to make Customizr compatible with bbpress. I have the same issue. I posted a few weeks ago about it and wasn't able to resolve. I went to bbpress about it too but no resolution there either. My site is ready all except for the bbpress compatibility.

    See this page: http://redhorsecrm.com/forums

  6. nikeo
    Member
    Theme Author

    Posted 8 months ago #

    Hi @connielk, contact me through my contact form and I'll do my best as fast as possible.
    Regards,
    Nicolas

  7. Paul
    Member
    Posted 8 months ago #

    Hi nikeo I am getting exactly the same issue as connielk with the bbpress forum on the customizr theme. As the guys above I absolutely love your theme so again it would be a shame to not use it because of this and my site really needs a forum. You can see the issue at http://www.protocolconsultants.ltd.uk/index.php/pcl-forums/
    Also for some reason it is displaying one of my media register images for no apparent reason on that page (spooky)

    I had a look at connielk's site and it looks as though she may have got it working assuming she is still using your theme.

  8. Paul
    Member
    Posted 8 months ago #

    Hi @connielk - I saw your site is now working did you manage to get it working still using the customizr theme?

  9. connielk
    Member
    Posted 8 months ago #

    Yes! I got it working!

    Here's what I did.

    First I followed the post below. I only needed to copy the css folder, the bbpress folder, and from the extras folder I only needed archive-forum.php and single-user.php files.

    http://codex.bbpress.org/theme-compatibility/

    But search still did not work. And it seemed there was a file missing in the extras folder to make search work.

    I took archive-forum.php and renamed it search-forum.php. Then I changed this line:

    <?php bbp_get_template_part( 'content', 'archive-forum' ); ?>

    to this:

    <?php bbp_get_template_part( 'content', 'search' ); ?>

    Then I copied it into my theme folder. Search now works.

    Here's the thread from the bbpress forum, in case that helps. But pretty much everything is here.

    http://bbpress.org/forums/topic/shortcode-vs-forums-url/

  10. Paul
    Member
    Posted 8 months ago #

    Many thanks connielk I have now managed to get the Forums list correctly that is brilliant - I am still having issues with the search page however and displaying my left sidebar in the archive forum list. Do you use any plug-ins for bbPress? Do you also have a holding page for 'forums' (or some other slug)?

    I am a lot further ahead thanks to your help and really appreciate your input.
    Paul

  11. Paul
    Member
    Posted 8 months ago #

    @nikeo - do you know if the next update of Customizr will be compatible with bbPress? I will raise the question in the bbPress forum too. Have you any idea when the next release will be. It is a shame this Theme and Plugin do not work together they are probably my favourite individual themes and plugins to date

  12. tomaja
    Member
    Posted 8 months ago #

    About next release, when it will be and what it brings.

  13. connielk
    Member
    Posted 8 months ago #

    There were two other things I did that I forgot in my last post. The sidebar was taking a huge area below the forum and had a sitemap. To turn that off, I removed this line from all three php pages (archive-forum, single-user, and search-forum). Just delete this line if you don't want the sidebar. If you want the sidebar, I'm not sure what you would do, but there is a video on youtube where a guy explains how to do it.

    <?php get_sidebar(); ?>

    Also, the forum pages were filling the entire width of the browser. To make it fit in the same width as the rest of the customizr pages, I added div tags around the forum content. There is probably a css solution for this that is better, but this worked for me.

    <div id="main-wrapper" class="container">
    	<div id="forum-front" class="bbp-forum-front" " >
    		<h1 class="entry-title"><?php bbp_forum_archive_title(); ?></h1>
    
    		<div class="entry-content" >
    
    			<?php bbp_get_template_part( 'content', 'archive-forum' ); ?>
    
    		</div>
    	</div><!-- #forum-front -->
    </div>

    Notice that what's new here that isn't in your archive-forum.php is this line and the closing div at the end.

    <div id="main-wrapper" class="container">

    To make search work, you have to make a copy of archive-forum.php, and edit the content so it looks like this:

    get_header(); ?>
    
    	<?php do_action( 'bbp_before_main_content' ); ?>
    
    	<?php do_action( 'bbp_template_notices' ); ?>
    
    <div id="main-wrapper" class="container">
    	<div id="forum-front" class="bbp-forum-front" " >
    		<h1 class="entry-title"><?php bbp_forum_archive_title(); ?></h1>
    
    		<div class="entry-content" >
    
    			<?php bbp_get_template_part( 'content', 'search' ); ?>
    
    		</div>
    	</div><!-- #forum-front -->
    </div>
    	<?php do_action( 'bbp_after_main_content' ); ?>
    
    <?php get_footer(); ?>

    Then name the file search-forum.php and put it in the customizr theme root folder where you also saved archive-forum.php and single-user.php.

  14. Shapeshifter 3
    Member
    Posted 8 months ago #

    Integrating bbPress into a WordPress theme should not be that difficult.

  15. connielk
    Member
    Posted 8 months ago #

    The one thing I didn't figure out is on the user page. The title bar says "Page Not Found".

  16. Paul
    Member
    Posted 8 months ago #

    Hi connie another good piece of advice there - my forum is starting to get there! I have followed all the pieces on the search forum unfortunately still getting the standard post/page when searching my forum :( I am going to have another go at it this evening after my day job :) thanks again for your help. I am also getting the page not found when clicking on a user avatar in the forum - if I find any solution to this I will share it here.

    @shapeshifter I am going to have a read through one of your previous posts linked above to see if there is anything in there we can use.

    Thanks for your help again guys

  17. connielk
    Member
    Posted 8 months ago #

    I posted this q on the bbpress support and I got an answer that it's SEO that's the issue. I'm investigating further with Yeost, but does anyone here have any experience with this?

    http://bbpress.org/forums/topic/user-pages-and-page-title-not-found/

  18. tajenli
    Member
    Posted 8 months ago #

    Hi Connielk,

    Thank you so much for finding out solutions for several issues. It's now working on my site. I still have to change few things, like the container size, couple formatting issues.

    But over all, it's working and I can start to use the bbPress with Customizr theme.

    Darren

  19. nikeo
    Member
    Theme Author

    Posted 8 months ago #

    @connielk : thanks for sharing your solutions! This is gonna be definitely useful for many users!

    @Paul thanks for your comments : I had many other priorities to fix before working on the bbpress compatibility. I am glad that the users community managed to find a way to make it work. Version v.3.0.15 will include a full compatibilty with BBpress and i'll do a complete post on that on http://themesandco.com

    @shapeshifter-3 : Did you follow @connielk approach? I don't think it's so difficult, isn'it ?

  20. connielk
    Member
    Posted 8 months ago #

    I still haven't figured out what to do about the page titles. No answer on Yoast forum. Anyone here have a suggestion?

  21. Paul
    Member
    Posted 8 months ago #

    Hi Connie I haven't found any solutions and my forum is still having problems - however in this thread I have found your advice by far the best, I am going to stick with sorting this but work got busy over the last few days, we should definitely keep this thread open as I am sure many people will experience these issues, red horse crm looks pretty cool btw :) thanks for your help
    Paul

  22. Paul
    Member
    Posted 8 months ago #

    Apologies @nikeo too, you guys do an excellent job in delivering these open source solutions to a very wide user base, it is much appreciated and your work is genius :), my background is an Oracle DBA where people pay by the CPU - I am going to pay more attention to this and try an contribute as much as @connielk does - good work all

  23. Shapeshifter 3
    Member
    Posted 8 months ago #

    Paul,

    This is the result I got using the instructions I listed at the top of this topic thread:

    http://toolbox-4-websites.com/forums/forum/like-or-not-like/

    Free free to comment, or criticize (it didn't take all of this coding that everybody here is trying).

  24. sonics60
    Member
    Posted 8 months ago #

    Hi All, I've been having the same issues. I followed @connielk instructions and it all worked for me except for the search function. It's a work around for now, but as others have mentioned it would be great to get an officail bbpress compatibility in the next update. It's such a nice theme, it would be a shame to have to use something else. Good work @nikeo

    The site is here: http://www.cmwn.co.uk

  25. nikeo
    Member
    Theme Author

    Posted 8 months ago #

    Hi @sonics60, @Shapeshifter, @Paul, @connielk, @tajenli
    I have worked on this and have now something ready to be tested. Since you are BBpress and Customizr user, would you be interested to be beta testers of those developments?
    If yes, then contact me with this form and I will send you back a child theme that should be fully compatible with BBpress.
    Looking forward to read from you!

  26. Paul
    Member
    Posted 8 months ago #

    Hi @nikeo, I have dropped you a contact on the web-site am happy to do some beta testing. Paul

  27. sonics60
    Member
    Posted 8 months ago #

    Me too @nikeo Thanks, Adam.

  28. connielk
    Member
    Posted 8 months ago #

    Happy to test...

  29. Paul
    Member
    Posted 8 months ago #

    Hi nikeo, many thanks for sending the beta child theme and is working a lot better for me now by default with no changes the front forum works, the topics work, and the search works. Even the sidebars seem to be doing what they are supposed to!

    The only thing that appears not to be working is the topic post author information.

    http://www.protocolconsultants.ltd.uk/index.php/pcl-forums/users/hecklesp/

    Many thanks for this - looking good!

  30. nikeo
    Member
    Theme Author

    Posted 8 months ago #

    Hi Paul, thanks for this feedback, I'm glad to read that.
    About the users pages, it's kind of weird because it works on my test environment.
    It might be related to the permalink structure.
    You might want to desactivate your permalink custom structure (temporarily) in settings > permalink.
    Cheers

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Theme

About this Topic