WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] Bad Instructions WORDPRESS guys! (24 posts)

  1. varsitypixels
    Member
    Posted 3 years ago #

    Tried to move a testsite to the root directory for a client...followed the codex instructions perfectly....but at one point they say to change the URI's...which are now URL's in the settings-general-tab within the dashboard.

    After doing so, you cant get back into the admin area to complete their steps....

    WTF? Could you people please make using wordpress less of a 'i wanna kill myself task' and get your selves together?

    I'm sure I'm not the only one with issues trying t move a site from one directory to another....

  2. esmi
    Forum Moderator
    Posted 3 years ago #

    Go and read Moving_WordPress and/or Giving_WordPress_Its_Own_Directory properly - especially the bits that say:

    Do not worry about the error message and do not try to see your blog at this point! You will probably get a message about file not found.

    right after the instruction to change the urls...

  3. varsitypixels
    Member
    Posted 3 years ago #

    did that....

    still dead.

    any other ideas?

    thanks for responding, i do appreciate that, but in my OP, I mention already doing that.....

  4. esmi
    Forum Moderator
    Posted 3 years ago #

    Which codex page were you following?

  5. varsitypixels
    Member
    Posted 3 years ago #

    Moving_WordPress

  6. esmi
    Forum Moderator
    Posted 3 years ago #

    Moving WordPress Within Your Site, yes? What steps did you manage to complete successfully?

  7. varsitypixels
    Member
    Posted 3 years ago #

    thanks for your help!

    yes, 'moving wordpress within your site'.

    I skipped 8 becouse it says for wordpress 2.0. Then moved onto step 9.
    I got through step 9. (put old files into root directory).

    Then I could no longer lo-into the dashboard, either on the new 'root directory' or the old testSite directory....

    So I could not complete the permalinks step.

    Once this didn't work, I went into panic/google mode and added this this to the config.php file:
    define('WP_HOME', 'http://mojofocusgroups.com');
    define('WP_SITEURL', 'http://mojofocusgroups.com');

    thanks again...

  8. esmi
    Forum Moderator
    Posted 3 years ago #

    Perhaps you made a mistake when adding the new urls in steps 4 & 5? The process outlined on that page has been tested thousands of times.

  9. varsitypixels
    Member
    Posted 3 years ago #

    heres the error msg im getting when trying to get to the wp-admin page....

    Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mojofoc1/public_html/wp-content/plugins/tubepress/classes/net/php/pear/HTTP/Request2/Adapter.class.php:299) in /home/mojofoc1/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 890

  10. esmi
    Forum Moderator
    Posted 3 years ago #

    That's got nothing directly to do with the site move! You appear to have a bad plugin. Rename the wp-content/plugins/tubepress folder.

  11. varsitypixels
    Member
    Posted 3 years ago #

    to what?

  12. esmi
    Forum Moderator
    Posted 3 years ago #

    Anything you like. Eg: tubepress-old

  13. varsitypixels
    Member
    Posted 3 years ago #

    k, ill try that...

  14. varsitypixels
    Member
    Posted 3 years ago #

    Now its these warnings....

    Pluggable/php?

    Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mojofoc1/public_html/wp-content/themes/BareBones/functions.php:37) in /home/mojofoc1/public_html/wp-login.php on line 337

    Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mojofoc1/public_html/wp-content/themes/BareBones/functions.php:37) in /home/mojofoc1/public_html/wp-login.php on line 349

    Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mojofoc1/public_html/wp-content/themes/BareBones/functions.php:37) in /home/mojofoc1/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 690

    Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mojofoc1/public_html/wp-content/themes/BareBones/functions.php:37) in /home/mojofoc1/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 691

    Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mojofoc1/public_html/wp-content/themes/BareBones/functions.php:37) in /home/mojofoc1/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 692

    Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mojofoc1/public_html/wp-content/themes/BareBones/functions.php:37) in /home/mojofoc1/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 890

  15. esmi
    Forum Moderator
    Posted 3 years ago #

    You have problems in your theme.

    Solving "headers already sent" warnings

  16. varsitypixels
    Member
    Posted 3 years ago #

    But the site/theme worked perfectly until this attempted transfer to the root....

  17. esmi
    Forum Moderator
    Posted 3 years ago #

    Well, it looks like there's a problem in your theme's functions.php file now.

  18. varsitypixels
    Member
    Posted 3 years ago #

    line 37 is blank in the functions.php file.....

    I think that refers to the place where it leaves that file for the next step.....

    then breaks in pluggable.php on line 890?

    IDK...

  19. esmi
    Forum Moderator
    Posted 3 years ago #

    No - the issue is around line 37 in functions.php. Please read the page at the link I gave above.

  20. varsitypixels
    Member
    Posted 3 years ago #

    interesting...im reading through that now...

  21. varsitypixels
    Member
    Posted 3 years ago #

    that fixed it! I had extra lines, blank ones...that were f'ing it all up.

    thank you from the bottom of my heart!

    So, one last question....when I remove the index.html file from the root, the wp site should take over correct? Right now the old temp place holder is still showing....

  22. esmi
    Forum Moderator
    Posted 3 years ago #

    Glad to hear that you've got it working. I've no idea why you didn't have these errors before the move.

    when I remove the index.html file from the root, the wp site should take over correct?

    Yes - assuming your host has set a property DirectoryIndex up.If index.php doesn't kick in automatically, try adding DirectoryIndex index.php index.html index.htm to the top of your root .htaccess file.

  23. varsitypixels
    Member
    Posted 3 years ago #

    It works!!!!!

    thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!thank you!!!!

    you fully rock.

    a

  24. esmi
    Forum Moderator
    Posted 3 years ago #

    LOL! Glad to hear that it's all sorted. See, we're not such a bad lot. :-)

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic