WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

BackWPup Free - WordPress Backup Plugin
BacWPup 2.0 and WP 3.2 totally broken (106 posts)

  1. kpbryce132
    Member
    Posted 3 years ago #

    I looking at this a guessing a CHMOD permissions issue that the BackWPup Plugin is not resolving correctly -

  2. kpbryce132
    Member
    Posted 3 years ago #

    I just tried the 2.01 plugin update and the backup executed perfectly and created a .ZIP file in the correct nested directory with the other prior backups.

    Thank you!

  3. luckyduck288
    Member
    Posted 3 years ago #

    I still get an error "Class 'ZipArchive' not found" and no valid zip file created with 2.0.1 on my site.

  4. rbickett
    Member
    Posted 3 years ago #

    I was having similar issues. So, I deactivated the plugin and then reactivated it. Now, it appears to be functioning fine for me after the upgrade to 2.0.1.

  5. abailey
    Member
    Posted 3 years ago #

    WP 3.2 with 2.01 still fails for me. On one site I can't create new jobs or change existing ones. Save Changes does nothing.
    Running a job gets to the making a zip part, says it's creating PCLZIP file, but I don't have PCLZIP on this host, I hsve ZLIB. Using the wrong library?

    Still another site does nothing when you run the job. No entries in the just nothing until you abort the job snd then you get user abort in the log.

    Clicking the drop down from the sdmin bsr always takes me to job overview whatever is clicked.

    This thing is way to fragile. Apparently very sensitive to the run environment because there are different results on different hosts.

  6. abailey
    Member
    Posted 3 years ago #

    Opps that should read WP 3.2 and 2.01

  7. Navjot Singh
    Member
    Posted 3 years ago #

    One more error noticed. If there are no active jobs then on Dashboard widget "Aktive Jobs" these errors show up:

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /<path>/wp-content/plugins/backwpup/backwpup-functions.php on line 391

    Warning: array_multisort() [function.array-multisort]: Argument #3 is expected to be an array or a sort flag in /<path>/wp-content/plugins/backwpup/backwpup-functions.php on line 393

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /<path>/wp-content/plugins/backwpup/backwpup-functions.php on line 396
    none

    And please change the spelling of Aktive to Active.

  8. emkay
    Member
    Posted 3 years ago #

    I change the file format from zip to gzip and it works.
    But the dropbox upload does not work :(
    The backup file is 16 mb and i must cancle the job after more than 2000 seconds. The app is registered correctly at my dropbox account

    wp 3.2, backwpup 2.0.1

    before the update it worked very well for several weeks

  9. Gillian
    Member
    Posted 3 years ago #

    I have been using BackWPup without issue for almost 12 months with a nightly backup emailed to me.

    I now have the problems reported here - no backup received overnight - I aborted it after several hours running. My database is currently only 10.94 MB (which when zipped and emailed to me was less than 2 MB).

    Tonight I installed backwpup 2.0.1, then deactivated it and reactivated it (yesterday I also deleted both my existing jobs and recreated then, after installing version 2.0, to clear the many errors others also had and reported at the start of this thread).

    After installing version 2.0.1, I tried to do a "Run Now" backup. It goes to a black window with nothing in it and (like an earlier poster) the progress bars at the bottom immediately jump to 100% but the job never ends (I'm doubting whether it even starts).

    I only have two jobs - one the scheduled nightly backup, the other is an inactive database table check which I run manually occasionally.

    The database table check (which used to be pretty quick) also does not run - it goes to the black screen with the two 100% bars but nothing happens. I don't think anyone else posting in this thread has mentioned trying a table check. Does this work for anyone else?

    Like others, I love BackWPup and it has been so reliable for me over many months that I hope I can keep using it.

  10. Flibbo
    Member
    Posted 3 years ago #

    I got the same poblems on my host as Ridgididgi.
    I'm using WP 3.2 with BackWPup 2.0.1

    When I start the job nothing happens at all. I see the black log window the progress bars jump immediately to 100% and the job never ends.

    The log is empty until I abort the the job.
    But it's only the message 'aborted by user'.

    I've tried several workarounds (deactivated/activated the plugin, recreated the job, tried different job-settings, zip/tar, only db-dump, only file backup) it's everytime the same.

  11. daveshine (David Decker)
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi there!
    At my knowledge not everything of these issues seems plugin-related.
    Just to double check the web server:
    does the web server support:
    - PHP 5.2.4 or higher?
    - Safe-Mode off?
    - cURL supported?
    - ZIP support/creation enabled?
    - PHP temp folder with regular path/settings?

    As of my testing there seem to be some issues with different hosters not every hoster has the right settings for temp folders etc. or zip creation not allowed or restricted to a few bytes...

    I believe we all do a lot of testing and try every possible setting. Just a few thoughts as a guide also for other users looking here...
    -dave :)

  12. kpbryce132
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hey everyone, my latest site backup ran perfectly last night and created a .ZIP file without problems. This is the second consecutive scheduled run of backup without incident. For me, I think the latest update of 2.01 resolved the issue(s) causing the errors discussed in this forum.

    I personally thank the plugin developer for his quick response and involvement in this resolution. I hope the others with problems have a quick resolve as well - I agree that the problems experienced may not all be related to the plugin, but rather the hosting settings or configuration. It would pay to check with your host tech support and work that angle too.

    Many thanks!

  13. Flibbo
    Member
    Posted 3 years ago #

    I checked them as far as I know where to get the informations.

    - PHP 5.2.17
    - Safe-Mode disabled
    - cURL-Support enabled
    - ZIP: Libzip/ZLIB both enabled
    - don't know whre to get this info

  14. Gillian
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi Dave

    Thanks for your reply. Like Flibbo, I have checked what I can and these are the results:
    - PHP 5.2.6-1+lenny9
    - Safe-Mode OFF
    - cURL-Support enabled
    - ZIP: Libzip/ZLIB both enabled

    Re "PHP temp folder with regular path/settings" - not sure what/how to check re this.

  15. jschwartz63
    Member
    Posted 3 years ago #

    @daveshine

    Just wanted to say thanks. Your advice above about Job Settings (3,5,30,300) worked for me. All the best!

  16. abailey
    Member
    Posted 3 years ago #

    I think it's a bit unfair to keep blaming the host as the problem when most of us were upgrading from a working BackWPup installation. To blame the host does not answer why the the plugin could work before! Most have little control over the hosting anyway

    You might do better to re-release the last 3.1.x compatible version (v1.7.8?) with the bare minimum of patches to get it working on 3.2 while you work out the kinks on 2.0x. At least we could do backups. I'm sure any number of use would be glad to let you analyze what's happening on our machines that are having the current problems.

    But don't dodge the problem by blaiming the hosts.

  17. daveshine (David Decker)
    Member
    Posted 3 years ago #

    regarding server settings:
    I wrote about the PHP temp folder settings because some hosters have no regular paths so scripts often have problems. I for myself have such a hoster here in Germany and I have a special setting in wp-config for this so all works because of that :)
    Mostly you have to contact your hoster if that's all correct or just google for this hoster with php settings/paths or other problems. If it's a bigger company mostly you find anything WP related if there were problems in the past with WP.

    However, I am no server specialist at all :) Just a few thoughts for us here... I think Daniel (developer) will look into these issues soon!

    Just another advice: double check your cron/scheduling settings - think twice before you set anything with "any"/"all" check boxes. I had this issue last week so by mistake the cron was about every 3 minutes or so and I was about to crash my system myself... So I made mostly weekly settings on all my projects which work fine.

    -dave :)

  18. daveshine (David Decker)
    Member
    Posted 3 years ago #

    @abailey:
    I am not to blame hosting companies! I just have to deal with some unregular settings with my own site just thought it might help some users.

    I am sure, Daniel will look into these issues as soon as he can!

  19. jschwartz63
    Member
    Posted 3 years ago #

    @daveshine

    Am ruuning my sites on Bluehost webhosting.

    Well, I guess I spoke to soon. The settings worked fine on my smaller site. However, on the larger site, the new Job Settings also got me past the "step aborted has too many tries" error I had been getting. But now, I had a problem with creating the zip file due to the size:

    2011-07-07 04:40.49: 1. Try for make a list of files to Backup ....
    2011-07-07 04:40.50: Files to Backup: 5477
    2011-07-07 04:40.50: Size of all Files: 739.79 MB
    2011-07-07 04:40.50: 1. Try to create backup zip (PclZip) file...
    2011-07-07 04:42.55: [ERROR]Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 65 bytes)
    2011-07-07 04:42.55: 1. Script stop! Will started again now!
    2011-07-07 10:43.25: [ERROR]Aborted by user!!!
    2011-07-07 04:43.25: Job done in 156 sec.
    2011-07-07 04:43.25: Job done in 156 sec.
    2011-07-07 04:43.25: Job done in 156 sec.

    I guess I have to get with Bluehost on this, unless there is anotehr suggestion...

  20. daveshine (David Decker)
    Member
    Posted 3 years ago #

    Your PHP memory size is 64 MB as I read from your posted log. So this might be way to small to handle such a big backup file with over 700 MB! PHP+Server need create the zip file but run out of memory on that.

    So just try to remove files backup from your job - I suggest DB+WPXML+Optimize+Check. And try again...

    You might also backup your files, wp-content and subfolders for example, via FTP manually. I also exclude files backup on my sites and make this manually from time to time... For me DB and XML backup are most important. Just my opinion...

    -dave.

  21. jschwartz63
    Member
    Posted 3 years ago #

    @daveshine Thanks will try. Just talked to Bluehost support that also confrmed the 64MB default. They suggested updating the php.ini file to 128MB. Also mentioned not to go above 256MB cause any value higher than that will result in the default (64M) being used. Will try following up on you advice first and let you know, Dave. Thanks. All the best, - Jay

  22. Flibbo
    Member
    Posted 3 years ago #

    I found my PHP temp dir, it's set to the default value (/tmp)
    So every requirement is accomplished.

    I guess the advice by abailey to re-release a patched v1.7.8 is the best way to grant compatibility.

  23. abailey
    Member
    Posted 3 years ago #

    OK. Just for the fun of it I took the 1.7.8 version and tracked down the problem that was causing grief with v3.2. It was mostly improper constructors in the list-tables.php file.

    I patched them up and tried it on one of my sites that is having major trouble with v2.01. It ran perfectly. Bingo. I can do backups again!

    Tried it on a couple of different hosts that were having the problem and it worked there too!

    Now my only problem is watching that update icon and keeping some one from doing an update.

    I really hope Dan can get 2.0x figured out, it looks like it will be real nice when the bugs are squashed.

  24. jschwartz63
    Member
    Posted 3 years ago #

    @daveshine Ok, set job for DB+WPXML+Optimize+Check as you suggested. The resulting backup file is 395.23KB (tar.gz) ... major difference from 739.79MB !

    One note: After running the backup from the Job menu, I got kicked to the Working menu, which just hung there saying 'nothing'. After a bit I switch over the Logs menu to confirm if anything had happened. Thought this might be useful to anyone reading this!

    Again, many thanks! - Jay

  25. Gillian
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi jschwartz63

    Thanks for the tip re switching to the Logs menu :-)

    I just re-ran my table check job and after a few seconds I switched to the Logs menu - for the first time, instead of showing an error (because I had previously aborted an apparently non-working job), it said "O.K". Progress, I thought :-)

    Switching back to the Jobs Menu, however, tells me that the job is still running - the only way (I know of) to clear that is to abort the job. Also, on that screen, the options that should appear to edit/run etc my other job have disappeared. That might be by design because it thinks a job is currently underway and doesn't want me to start another one - I don't know, but offer the comment here in case it is a bug.

    After aborting the job that was "apparently" still running, I went back to the Logs menu and my "O.K" had now turned into "1 ERROR" which was "[ERROR]Aborted by user!!!".

    Posting this update in case it helps track down any issues :-)

  26. whites7
    Member
    Posted 3 years ago #

    Same for me too :-(

    Deactivated and reactivated, deleted and recreated job but when I run even a table check it jumps to 100% complete, empty black box but actually never ends (if it even starts). Problem is on checking the logs all I see is [ERROR]Aborted by user!!!

  27. Flibbo
    Member
    Posted 3 years ago #

    @abailey
    Could you post an exact workaround, how to get v1.7.8 work properly with WP 3.2, please?

  28. abailey
    Member
    Posted 3 years ago #

    BackWPup Interim

    I patched up the 1.7.8 version and posted it on my website for those who want to roll back to 1.7.8 patched to work on WP v3.2. You can download it from here

    http://webwrights.com/backwpup-interim

    Hopefully Dan will get 2.x working soon.

  29. Flibbo
    Member
    Posted 3 years ago #

    @abailey
    Thanks very much.
    Everything is working fine.

  30. adambjones
    Member
    Posted 3 years ago #

    I want to change the folder that keeps the log files but it doesn't save the settings in "Settings" log file path reverts back to the default.

    Other than that, my backups are working fine again with latest update. Thanks for the quick fix.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags