WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Autosave not working (3 posts)

  1. usermonster
    Member
    Posted 3 years ago #

    All of a sudden, Autosave has stopped working. I'm running 3.01 and have noticed that for the last couple of posts Autosave simply isn't functioning. The message on the status line hangs at "Saving draft . . . "

    Any idea about what might be causing this?

  2. Tara
    Member
    Posted 3 years ago #

    try:
    -deactivating ALL plugins temporarily to narrow down and possibly fix the problem . If the problem goes away, activate them individually to find the culprit?

    -switching to the default theme (Twenty Ten) for a moment by renaming your current theme's folder in wp-content/themes. The idea is to force WordPress to fall back to the default theme to rule out any theme-specific issue?

    -if that does not resolve the issue, try increasing memory available for php.

  3. usermonster
    Member
    Posted 3 years ago #

    I finally got around to trying these suggestions, but none worked.

    To clarify: Autosave is actually working, but the status bar at the bottom of the edit screen gets stuck on "Saving draft . . . " Also, when I start a new post, the permalink box doesn't appear automatically after a few seconds until I click Save Draft. I guess it's an Ajax display issue. If I leave the page without clicking Save, the post is nevertheless saved, so Autosave works, but I don't get any feedback about it.

    It's a curious but minor problem that I can live with but would like to get fixed.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags