WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

author pages returning 404 (6 posts)

  1. datdesignguy
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi All,

    I'm hoping someone here has run into and solved this before...

    I'm developing a theme for a client (100% custom), and I've created an author.php template and uploaded it to the staging server where I'm developing the site.

    However, when I click on the link to the author's posts (generated using get_author_posts_url() ) it pulls up a 404 page.

    Any ideas?

  2. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    All we can really say at this stage is that there's an issue in your authors.php template file. Have you reviewed author templates?

  3. datdesignguy
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi esmi,

    Yes, that's where I pulled some of the code from as shown in my author.php file here:

    http://wordpress.pastebin.ca/2109499

    The author link is generated by this code from my functions.php:

    http://wordpress.pastebin.ca/2109501

    Thanks for any further assistance!

    -gregj

  4. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    I can't see anything obviously wrong with the author.php file. With a very minor adjustment, it worked in one of my dev themes.

  5. datdesignguy
    Member
    Posted 2 years ago #

    So I did a little more poking around on my staging server. Did the standard things you do when troubleshooting,

    - deactivated all plugins - still broken
    - switched to default Twenty-Eleven theme - still broken
    - switched over to default permalink structure (still using Twenty-Eleven)- IT WORKS!
    - switched back to my theme - IT WORKS!

    So, am I correct in thinking this implies something wrong with my .htaccess file?

    Just in case, here's a copy of my htaccess:
    http://wordpress.pastebin.ca/2109606

    I'm pretty sure that's a 100% vanilla WP htaccess file. :-/

    Does this spark any ideas for anyone?

    Thanks

    - Greg J

  6. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    So, am I correct in thinking this implies something wrong with my .htaccess file?

    I think it's worth investigating. The .htaccess file might be fine but there could be a problem with the server's implementation of the rewrites. Do you happen to have any non-WordPress folders on the same site/domain? Or do you have any Pages or Posts with similar urls?

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic