WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

author (/author/username/) permalink does not work (8 posts)

  1. AndrewKuo
    Member
    Posted 7 years ago #

    I'm having problems with generating the author page when accessing it through http://www.example.com/author/username/ However if I use http://www.example.com/?author=# or http://www.example.com/?author_name=username I have no problems. Anyone have an idea of how to fix this? I would like to eventually use mod_rewrite or a different way to point http://www.example.com/user/username to the author page. It's like replacing author with user.

    Thanks in Advance.

  2. drmike
    Member
    Posted 7 years ago #

    The believe that the /author/username/ works if you're using the pretty permalinks. is that what you're using?

  3. AndrewKuo
    Member
    Posted 7 years ago #

    Yes, I am using pretty permalinks. I use /%postname%/

  4. AndrewKuo
    Member
    Posted 7 years ago #

    actually, it works for one of the authors only. I don't know why. http://www.example.com/author/username works, but only for this one author and not for me or any other authors. The author that it works for is the only other admin (other than me).

  5. AndrewKuo
    Member
    Posted 7 years ago #

    I did a little searching and now understand that the author.php page is only for users with higher user levels. Is there a way to have the author.php page display for users such as subscribers?

  6. qwalda
    Member
    Posted 7 years ago #

    Hi, i didn't want to make another topic so i'll ask it here. i did a thorough search about it but no help.

    The permalinks open as "author/name", but can they open just as "/name" ?

    thanks in advance,
    KK.

  7. tommyill
    Member
    Posted 7 years ago #

    I'd just like to second Andrew's question: does anyone know where WordPress sets what user level (or maybe Role now?) can have an author page?

  8. damassipappas
    Member
    Posted 6 years ago #

    I'm having the exact same problem. One single permalink-author page shows up but every other user returns a page not found. This, however, is NOT the case when I turn pretty permalinks off.

    Any update on this? Direction?

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic