WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

MediaElement.js - HTML5 Video & Audio Player
[resolved] Audio player not showing (10 posts)

  1. thefutureisbright
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi there, for some reason the audio player isn't showing at http://www.cliftoncommunitychurch.org.uk/sermons/

    I've used the shortcode [mejsaudio src=%SERMONURL%] and uninstalled and reinstalled the plugin but doesn't seem to work.

    Any ideas?

    http://wordpress.org/extend/plugins/media-element-html5-video-and-audio-player/

  2. thefutureisbright
    Member
    Posted 1 year ago #

    I think this is something to do with the latest version as the same thing happens for me. Try going to the developers tab and downloading the 2.9.1 version which is the previous version and that worked for me. Quick link below.
    http://downloads.wordpress.org/plugin/media-element-html5-video-and-audio-player.2.9.1.zip

  3. cpultz
    Member
    Posted 1 year ago #

    THANK YOU thepaulcook! I just started using this plugin and I was having the same problem. HTML5 player worked in all browsers that use it, but Firefox would not play in the Flash fallback. Rolling back to the 2.9.2 version solved the problem.

  4. lost_usr
    Member
    Posted 1 year ago #

    Am having the same issue.
    I'm using the simplest [audio src=" ... "] code - no player shows up on the post.

    Following thepaulcook's advice, tried replacing the latest plug in version with the 2.9.1 version.

    No change.

    Ideas?

  5. lost_usr
    Member
    Posted 1 year ago #

    Inserting the [audio src=""} in an exact location in the post, then checking the post itself (where I see a few blank lines in the post) - then using Chrome's "inspect element" function, I see a:
    <!-- Audio shortcode source not set --> error message.

    Guess I'm going to go find out what that means.

  6. lost_usr
    Member
    Posted 1 year ago #

    Ok...
    Not sure what's changed..
    But it's working.

    Using this code:
    [mejsaudio src="http://fileWebAddress.mp3"]

    What ever the issue was, I'm glad it's bugged out.
    I'm on WP 3.5.1 and using plugin version:
    http://downloads.wordpress.org/plugin/media-element-html5-video-and-audio-player.2.9.1.zip

  7. Wenci
    Member
    Posted 1 year ago #

    thaaaaaaaaaaaanks a lot lost_usr!!!!

  8. Bradford
    Member
    Posted 1 year ago #

    Why is this marked as resolved when it's not? Reverting to an older version isn't a real solution, just a workaround.

  9. thefutureisbright
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hello, could an admin please delete the above 5 posts or entire thread as they are not related to my original issue. Thanks.

  10. lost_usr
    Member
    Posted 1 year ago #

    The thread (and the last five posts) are totally relevant to the OP.

    I got here because of the words in the OP, and got my issue fixed based on what I read in this thread...

    Not relevant?
    Well, it would be a shame to leave other users in the lurch.
    @Bradford - you are correct, in saying that reverting to older code is not a resolution, it's a work around. I'm going to go in on this with you. Issue - unresolved.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic