WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Attachments
[resolved] attachments plugin stops featured image from appearing (9 posts)

  1. MORRG
    Member
    Posted 1 year ago #

    Just updated a clients site to Version 3.4 of this plugin and found that when this plugin is activated the featured image area on posts/pages/cpts does not appear anymore. disabling the plugin reveals it again please help?

    http://wordpress.org/extend/plugins/attachments/

  2. Jonathan Christopher
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    I've had one other report of this issue but no follow up on what resolved it. My usual process is to ask that you disable other plugins, activate Attachments only, and see if the issue persists. If that does not trigger the issue, reactivate other plugins one at a time until you find the one that does, and then I can see if there's a conflict somewhere.

  3. MORRG
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi,

    Thanks for getting back to me so quickly.

    With all plugins disabled I can see/edit/add featured image.

    With the attachments plugin activated and all other plugins deactivated the featured image stuff disappears.

    My theme is built on the bones starter theme framework if this helps at all in seeing what the conflict might be.

    Let me know if you need to know anything else about my build in order to try and help me.

    Thanks,

    Matt

  4. Jonathan Christopher
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Very interesting, the other report I got was from someone using Bones as well. I tried to replicate the issue on my end but couldn't and I don't think I heard back from the original reporter after posting those as my findings. Since this is a replicate issue, there's got to be something going on. I will do my best to replicate the issue on my end. Just to reiterate, my testing setup will be as follows:

    • Latest WordPress version
    • Latest Attachments version
    • Latest Bones version
    • No other plugins activated

    I'll post what I find!

  5. Jonathan Christopher
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi again, I just spent some more time trying to replicate the issue to no avail. I've recorded a screencast of my test environment: http://d.pr/v/jdL5

    This is troubling because it's the second report I've had of the issue, but also the second time I've not been able to replicate it.

    Have you customized Bones, or are you using it straight out of the box? Can you post what modifications you've made, specifically in functions.php?

  6. Jonathan Christopher
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Further I should ask which (if any) modifications you've made to Attachments, specifically setting up custom instances, which might be the culprit here...

  7. MORRG
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi,

    Thanks for looking at this. I've no custom instances set up but looking through my functions file I remembered that I am using https://github.com/jaredatch/Custom-Metaboxes-and-Fields-for-WordPress for custom metaboxes perhaps there is a conflict with this... otherwise nothing else interacts with the metaboxes etc or/in the admin area except for the standard stuff in Bones.

    Thanks, your help is really appreciated.

    Matt

  8. Jonathan Christopher
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Okay, I'll take a look as soon as I can but likely wont' have time until next week or so.

  9. MORRG
    Member
    Posted 1 year ago #

    I seem to have got it working now I've added add_theme_support('post-thumbnails');
    to the functions file which seem to have done the job. In the bones default install this is supposed to be called here:
    add_action('after_setup_theme','bones_theme_support'); in bones.php which is where I think the conflict might be. Thanks for the time you spent trying to find a solution. I'll keep you posted if I discover exactly why this seemed to happen on upgrading your plugin.

    Thanks,

    Matt

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic