WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Almost no 404s (8 posts)

  1. Ralf Thees
    Member
    Posted 7 years ago #

    I've got a problem with my blog, which makes me crazy.

    If you call up the non-existing page
    http://wuerzblog.de/2007/03/26/gibt-es-nicht
    you get my 404-errorpage and and statuscode 404. Fine.

    But if you call up the also non-existing page
    http://wuerzblog.de/2007/03/26/gibt-es-nicht
    you will see the mainpage of the blog and get a statuscode 200. Bad, very bad.

    But why?

    Here's my .htaccess

    # BEGIN FAlbum
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteRule ^fotos/?([^/]*)?/?([^/]*)?/?([^/]*)?/?([^/]*)?/?([^/]*)?/?([^/]*)?/?([^/]*)?/?([^/]*)?/?$ /wp-content/plugins/falbum/wp/album.php?$1=$2&$3=$4&$5=$6&$7=$8 [QSA,L]
    </IfModule>
    # END FAlbum
    
    # BEGIN WordPress
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    </IfModule>
    
    # END WordPress
    ErrorDocument 404 /index.php?error=404

    (I already deleted the FAlbum-part and/or the ErrorDocument-Line - no change.)

    I'm using this permalink-stucture:
    /%year%/%monthnum%/%day%/%postname%/

    What else for interest? PHP 5.2.0, mod_rewrite on (so my provider told me).

    Any kind of help is welcome. :-)

  2. jetshack
    Member
    Posted 7 years ago #

    links are the same... showing the 404

  3. Ralf Thees
    Member
    Posted 7 years ago #

    Arghh, sorry.

    The second link should by
    http://wuerzblog.de/does-not-exist
    or http://wuerzblog.de/gsdfg72rgwf7sdgf8zf98
    or whatever you want.

  4. jetshack
    Member
    Posted 7 years ago #

    allright... I'm sure you've noticed this, but...

    one's (the one that works) pointing into a directory structure and the other is pointing into the root directory. I don't know enough about .htaccess to say what to do (I'm going to search around for something and see what I come up with)

    but I'm guessing it's somewhere in this

    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    </IfModule>

    Specifically in the rewrite rule

  5. Ralf Thees
    Member
    Posted 7 years ago #

    Yes, if i call up a non-existent page within the permalink-structure (if you know whar i mean), everything's fine.

    But if i call up a page out of the structure, the mainpage instead the 404-page is shown.

  6. xinfo
    Member
    Posted 7 years ago #

    did you install ultimate tag plugin ?

    if so go to admin->option->Permalinks click update Permalinks
    structure

    and check

  7. Ralf Thees
    Member
    Posted 7 years ago #

    I had the UTW-plugin installed a time before, but now i use the Simple Tagging-plugin.

    BTW: I've already deactivated all plugins and updated the permalink-structure - with no effect for this problem. :-(

  8. Ralf Thees
    Member
    Posted 7 years ago #

    * BONK *
    Still ... :-(

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags