WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

After 3.8 upgrade, incredibly slow frontend but perfectly fine admin panel? (14 posts)

  1. Dan_Power
    Member
    Posted 6 months ago #

    Loaded my site on 3.7.1, no problem. Logged into admin panel, changed a few things, noticed 3.8 upgrade. Upgraded to 3.8, now my frontend is INCREDIBLY slow (30-60s or more to load a page) but admin panel loads in a flash.

    Not really sure where to look for the problem, anyone else experiencing this?

  2. Andrew
    Forum Moderator
    Posted 6 months ago #

    Let's see your site

  3. Dan_Power
    Member
    Posted 6 months ago #

  4. Andrew
    Forum Moderator
    Posted 6 months ago #

    Have you talked to your hosting providers about this as well?

  5. Dan_Power
    Member
    Posted 6 months ago #

    And to make a liar out of me, the site seems to be performing normally right now.

    This happened earlier in the day for about five or ten minutes, but for most of today the load times on the frontend have been terrible. What I find odd is that when the frontend load times are terrible, the admin panel is lightning fast...

  6. Dan_Power
    Member
    Posted 6 months ago #

    Andrew: I've sent an email to the provider, but since the problem seems to be related only to frontend pages and not to the admin panel it sounds to me like a problem with wordpress rather than my hosting

  7. Andrew
    Forum Moderator
    Posted 6 months ago #

    It happened to me right now - Can you try deactivating all plugins & switching to the default Twenty Thirteen theme to narrow down the issue?

  8. Dan_Power
    Member
    Posted 6 months ago #

    Aaaaaand after two minutes the problem is back, frontend pages are taking a minute or more but admin panel pages are lightning fast.

  9. Dan_Power
    Member
    Posted 6 months ago #

    Deactivated all plugins: problem persists
    Reactivated all plugins, set to TwentyFourteen theme: problem persists
    Deactivated all plugins, set to TewntyFourteen theme: problem persists

    Reactivated all plugins and CreativePearl theme: site operated normally for two page loads then problem returned

  10. Andrew
    Forum Moderator
    Posted 6 months ago #

    As it's an intermittent problem, your hosting providers should be able to provide better insight into it than us.

  11. Dan_Power
    Member
    Posted 6 months ago #

    Doesn't the fact that wp-admin works perfectly when the frontend is slow seem to indicate it is a WordPress issue and not a hosting issue?

  12. Andrew
    Forum Moderator
    Posted 6 months ago #

    What's in your site's error logs at the time of the issue?

  13. Dan_Power
    Member
    Posted 6 months ago #

    Do you mean wordpress logs or apache logs? And where can I find both?

    I'm a photographer not a webbie, sorry.

  14. Andrew
    Forum Moderator
    Posted 6 months ago #

    It's your apache error logs, yes. You hosting providers can help you find where.

Reply

You must log in to post.

About this Topic