WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WooCommerce - excelling eCommerce
[resolved] After 2.0 update product page tabs display problem for description & review (21 posts)

  1. vitalvintage
    Blocked
    Posted 1 year ago #

    Ok so i have a theme mikmag and I updated to woocommerce 2.0.2 all woocommerce is fully updated...
    I don't have author/developer of my theme suport.
    My problem is now since the update that on my actual product pages it is not displaying the normal layout for product description and reviews.
    Instead of being tabs they are words you click as links to jump back and forth between description and reviews.
    Also the text has become smaller and the description is now not in its correct place. it is to the right or on top of the product image.
    here is a link to one of my products where you can see how in this example it sits to the right of the image. You can see the words description and reviews(0) as links (not tabs below the image like it should be)
    https://www.vitalvintagecoalition.com/product/chrome-rocker-arm-shaft-nut/

    Please help and thanks to all that take the time and do.

    http://wordpress.org/extend/plugins/woocommerce/

  2. alecuitti
    Member
    Posted 1 year ago #

    Having the same issue. I noticed using Firebug that it doesn't seem to be recognizing the woocommerce.css file at all

  3. vitalvintage
    Blocked
    Posted 1 year ago #

    You know i was messing with some things and for some reason i was beginning to think that the problem was somewhere in the woocommerce.css
    It almost seems like they did this just so we'd all have to buy themes from them. And of course, though ive spent 200 dollars with already but on extensions not themes, they won't even help me with the problem that their update created.

  4. wolteo
    Member
    Posted 1 year ago #

    Same problems after updating.
    Now I can't log in WP and there's always an error phrase on top of pages.
    Only putting away Woocommerce it seems being good...but obviously I can't see my product!
    What can I do?!
    Can I install the last ok version? In which way?
    Thank you very much.

  5. Roy Ho
    Member
    Posted 1 year ago #

    This is because the CSS classname is now changed. Look through the first 5 pages of the support here, its been covered many times.

  6. vitalvintage
    Blocked
    Posted 1 year ago #

    I can't find anything that helps in the first five pages....
    I have tried the "Third party theme compatibility stuff" and unless im doing it incorrectly it never helped or did anything....
    I have also noticed i don't have a woocommerce.php file in my themes directory. i tried creating one and using the lines:
    <div class="woocommerce">
    <?php woocommerce_content(); ?>
    </div>

    and that did nothing.
    If there is a link to some other help post I am missing then please post it.

  7. vitalvintage
    Blocked
    Posted 1 year ago #

    I just added firebug to firefox...i admit i don't know how to use firebug...but i did see that the problem may lie under "woocommerce-tabs" in the css. Or why is that not functioning properly and how to get it to function properly.... I pray you here what im trying to say here. Thanks for all the help...lets keep helping each other!

  8. Roy Ho
    Member
    Posted 1 year ago #

    Well to summarize what the issue is...Your HTML is using woocommerce-tabs for classname but your stylesheet is using woocommerce_tabs as the classname hence they don't match up.

  9. vitalvintage
    Blocked
    Posted 1 year ago #

    ok...i hear what your saying. now how do i correct it???
    Do i just go into the style sheet and find: woocommerce_tabs and switch any I find to woocommerce-tabs?
    Basically replace the _ with - ????

  10. Roy Ho
    Member
    Posted 1 year ago #

    Why not just try and find out instead of being frustrated at someone trying to help?

  11. vitalvintage
    Blocked
    Posted 1 year ago #

    whats your problem? i was polite and not frustrated with you? is that not part of conversation when talking to someone...is that not what this forum is for?? to talk to people and get solutions when none can be found? I was never rude to you. The whole purpose of "support" forums is to post "questions" & "answers" so others can find solutions faster. Like i said before....I tried searching for the solution and couldn't find it. Why I am here to carry conversations with people to seek such solutions, not only for me, but for all the others who are experiencing the same problem. So if you want to help us all out and post the solution or link to a solution then please, we are here to help each other out....or don't. If i find any solution i missed before I'll be sure to post it here. I never intended to come across as though i was frustrated with you...im frustrated with my problem...

  12. Roy Ho
    Member
    Posted 1 year ago #

    This is the internet and thus we can't hear your tone and can only assume through your use of punctuations. So if you use ????? It usually implies "frustration".

    "Why not post the solutions". Firstly, every theme is different and have different solutions. And don't expect people to use their personal time to dig deep into this for you so you can benefit. Do your own work. Others are here to only guide you to a solution.

    You have to understanding this is a "community" support forum and not a do it for you/solve it for you forum.

  13. alecuitti
    Member
    Posted 1 year ago #

    I solved the same issue in two parts.
    First, I realized that I was trying to use my old woocommerce.css file that I heavily modified. Since they changed the class names from using underscore to using dashes, that 'broke' my file. I had to use the new one and re-edit it to get to where I was. You can probably go in and change all underscores to dashes by hand but that might make you crazy.

    The second part was creating a woocommerce.php file in my theme (not woocommerce compatible apparently). If you follow their instructions make sure you add the div class="woocommerce" part as just using the php line didn't work for me (hope they update their docs at some point!).

  14. vitalvintage
    Blocked
    Posted 1 year ago #

    All right all right all right! Problem solved...
    Alecuitti.... you were right.
    Here is what i did...
    I found my file theme-woocommerce.css
    I took that file and in notepad i pasted the css
    I hit control+h (for find and replace)
    i replaced all _ with -
    and then as stated in alecuitti's post i created the woocommerce.php file in my theme directory with only the following lines:

    <div class="woocommerce">
    <?php woocommerce_content(); ?>
    </div>

    and problem solved as far as i can see.

  15. vitalvintage
    Blocked
    Posted 1 year ago #

    **Update...
    Actually replacing all the _ with - created other css problems. I went back and only replaced the _ with - for all woocommerce_tabs turning them into: woocommerce-tabs

  16. vitalvintage
    Blocked
    Posted 1 year ago #

    THANKS!!!!!!!

  17. julepb
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks!!

    Replacing "woocommerce_tabs" with "woocommerce-tabs" fixed the product variation tabs with the Canvas theme (which *should* be WooCommerce compatible, it's their theme!).

    This might be redundant, but not being a developer myself, this bit would have helped: Found the file in wp-content>themes>canvas>css>"woocommerce.css"

  18. Treatzels
    Member
    Posted 1 year ago #

    @ vitalvintage

    Hi there, I just replaced all the _ with - and got the following message
    Parse error: syntax error, unexpected '-', expecting T_VARIABLE or '$' in /home/content/05/10530605/html/wp-content/themes/mystile/includes/theme-woocommerce.php on line 3

    Seems I cannot get back to admin to try what you suggested later on..any ideas how to fix - I'm a complete novice, so any advice (in dummy speak) would be greatly appreciated as it seems I may have blown up my site (treatzels.ca)..

  19. agruenke
    Member
    Posted 1 year ago #

    I tried changing all the _ to - with woocommerce-tabs in all instances found. in file style.css but it did not affect anything after editing the file. I was not able to find any file woocommerce.css in the directory mentioned in other posts

    Please help. I am a newbie to editing css and PHP files so please try to explain as simply as possible

    Your help is appreciated.

  20. delsey
    Member
    Posted 11 months ago #

    Thanks for this - another potential source of this problem is if you have a copy of the template files in your theme folder (wp-content/themes/mytheme/woocommerce.

    If you have copied all of the template files to your theme these will not be updated by the upgrade but may have the old div name.

    You should also check these files for woocommerce_tabs - for example single-product/tabs has <div class="woocommerce_tabs"> that needs updating.

  21. winsion
    Member
    Posted 11 months ago #

    Great , I change the CSS ...
    All "woocommerce_tabs" part change to "woocommerce-tabs"
    Now it works , Thanks

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic