WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

SB Welcome Email Editor
Admin mail works, user mail doesn't (6 posts)

  1. su27
    Member
    Posted 11 months ago #

    It sends admin mail but not user welcome mail - WP 3.6.1

    http://wordpress.org/plugins/welcome-email-editor/

  2. rwilki
    Member
    Posted 6 months ago #

    Same for me. Doesn't matter what I enter in the ID field.

  3. srkennedy
    Member
    Posted 6 months ago #

    I'm also getting this issue.

    I'm using Mandrill to send the emails and it seems like it isn't sending through Mandril either. If I turn off the plugin then the welcome email sends through Mandrill but doesn't have the custom text (since the plugin is off).

    However, with the plugin activated I get the custom text but no styling is applied since it doesn't get sent from Mandrill.

    All other emails, including the admin notification email when a new user signs up, work fine though. Is there a fix coming?

  4. akingston47
    Member
    Posted 4 months ago #

    I'm having the same problem as srkennedy... I'd imagine it can't be too difficult to fix for someone in the know but I have no idea how to do it unfortunately.

  5. dannybatista
    Member
    Posted 4 months ago #

    I'm getting the same issue. After testing in the admin console and manually adding users from the backend, the user is only getting the email if I select " send user their password" before finishing creating the user.

    Maybe the newest versions of wordpress changed something where when a user signs up on the frontend of the site, it's not defaulting to sending them the password.

  6. dannybatista
    Member
    Posted 4 months ago #

    Line 354 on version 3.9 is what's not letting the user email be sent! Well that and the fact that $plaintext_pass is empty but why is it empty??

    354: if (!empty($plaintext_pass))

    If you change the if statement to also allow your custom email to be sent even if $plaintext_pass is empty the user notification WILL send.

    I did it like this:

    354: if (!empty($plaintext_pass) || empty($plaintext_pass))

    This won't be able to include the password in the email because password is empty. Can somebody figure out why it's continually empty now?

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.