WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WordPress Simple Firewall
[resolved] Admin Access Restriction not activating properly (9 posts)

  1. daviesda
    Member
    Posted 1 month ago #

    Hi there,

    I'm using v2.6.4 of WordPress Simple Firewall and trying to activate Admin Access Restriction. I check the Enforce Admin Access Restriction box, specify a plugin access key, and hit the Save All Settings button. The page reloads with a form inviting me to enter my Access Key. However if I select any of the Simple Firewall links in the left-hand admin menu in WordPress I bypass the Access Key login and the plugin page loads normally. Then if I visit the Simple Firewall dashboard I can see that Admin Access Protection is OFF.

    I've repeated this several times including with a different web browser and I get the same result.

    Any ideas?

    Cheers,

    David.

    https://wordpress.org/plugins/wp-simple-firewall/

  2. Paul G.
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 month ago #

    Hi David,

    Okay, perhaps I've introduced an error in the latest release. Let me check that for you, and thanks for reporting it.

    Paul.

  3. Paul G.
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 month ago #

    Hi David,

    Okay, I know what's happening here... it's not actually a problem with the Admin Access system, but I'll look at addressing it anyway.

    If you enable the Admin Access system, you must put in an access key at the same time you. If you leave it empty, it will not enable the system for you.

    The problem that you're experiencing is a timing condition with setting the value, saving it, displaying the page. Not worth going into the details, but basically, the solution here is to ensure that you set the key at the time of enabling it.

    Hope that helps, and thanks for reporting it.

  4. daviesda
    Member
    Posted 1 month ago #

    Hi Paul,

    That's what I have been doing, checking the Enforce Admin Access Restriction box, setting the Access Key then hitting submit, probably 5 seconds max. The instruction to not leave the Access Key empty is clear on the Admin Access page, so I didn't!

    Cheers,

    David.

  5. Paul G.
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 month ago #

    Yep, I'm still looking at this as I can now easily replicate the issue... trying to work out what's going wrong. I should have an answer shortly...

  6. Paul G.
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 month ago #

    Okay, I found the problem :) In the latest release there is low-level block on updating the plugin options when you've got admin access enabled... but it turns out this block is blocking the enabling of admin access. :) I'll figure out a proper way to get this to work shortly...

  7. Paul G.
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 month ago #

    Okay, version 2.6.5 should address this issue. Let me know how you get on once you've upgraded (you may have to wait 10 minutes before WordPress.org will let you upgrade)

  8. daviesda
    Member
    Posted 1 month ago #

    Great, I can confirm that v2.6.5 works as expected for me. Thanks Paul.

    Cheers,

    David.

  9. Paul G.
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 month ago #

    Great, happy to hear it's all fixed for you.

    After you use the plugin for a bit, would you mind leaving a nice little review for us? :)

    Cheers,
    Paul.

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.