WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Adelle help: transfering .com CSS to .org (13 posts)

  1. ParentingInNKY
    Member
    Posted 5 months ago #

    I have been using the Adelle for WordPress.com on WOrdpress.org. I just switched to Adelle 3.8.1 for .org.

    1.How do I translate me .com CSS to the .org? I use Jetpack. The main differences are the banner/ nav bar color, post titles color, footer color, etc. The color I want to change to is: #AE0969 from black

    2.I also want to delete the search box in the nav bar.

    Coding is like looking at another language for me. ANY help would be GREATLY appreciated!!

    Site is http://parentinginnky.com/ but I am transferring it back to the .com Adelle until I can figure this out.

    THANK YOU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Adelle .com Customized CSS through Jetpack:

    [large amount of CSS code moderated - please use the pastebin - http://codex.wordpress.org/Forum_Welcome#Posting_Code ]

  2. Siobhan Bamber (siobhyb)
    Forum Mod.
    Posted 5 months ago #

    Hey!

    Looking at your site, it seems you've figured this out for yourself?

    You should be able to transfer your custom CSS from WordPress.com straight into the Jetpack CSS editor.

    There may be some slight differences in the code behind the .com and .org Adelle themes, but there shouldn't be an issue with the changes you've outlined. Let me know if you're still having any difficulty.

  3. ParentingInNKY
    Member
    Posted 5 months ago #

    I didn't. I just switched back to the Adelle 1.0. It's a .com theme but I am using it on my .org site/

    The CSS I use for the Adelle 1.0 does not work when I change to Adelle 3.8.1

  4. Siobhan Bamber (siobhyb)
    Forum Mod.
    Posted 5 months ago #

    The CSS I use for the Adelle 1.0 does not work when I change to Adelle 3.8.1

    Could you please update your theme again, then post back here. I'll then be able to guide you on the CSS you'll need.

  5. ParentingInNKY
    Member
    Posted 5 months ago #

    I updated the theme back to Adelle 13.11

    Thank yoU!

  6. ParentingInNKY
    Member
    Posted 5 months ago #

    Another issue: When I switched back this time, the feature image is being placed in front of my title at the beginning for each post (except for the first one). How do i get rid of this?

  7. Siobhan Bamber (siobhyb)
    Forum Mod.
    Posted 5 months ago #

    The banner/ nav bar color, post titles color, footer color, etc. The color I want to change to is: #AE0969 from black

    I have CSS snippets you'll need for each of these things, you'll need to put these pieces of CSS into Jetpack's custom CSS editor.

    To change the colour of the nav bar:

    .nav {
    background: #AE0969;
    }
    
    .nav:before, .nav:after {
    border: 1.6em solid #AE0969;
    }

    To change the post title colours:

    .article h2.post-title a {
    color: #AE0969;
    }

    Finally, to change the footer's background colour:

    p.footer-copy {
    background: #AE0969;
    }
    
    p.footer-copy :before, p.footer-copy :after {
    border: 1.8em solid #AE0969;
    }

    I also want to delete the search box in the nav bar.

    This is a little more tricky to do. You'll firstly need to create a child theme. Details on how to create a child theme can be found here:
    http://codex.wordpress.org/Child_Themes

    Create an exact copy of the Adelle theme's header.php file in your child theme. From the child theme's version of the file, delete the following:

    <form role="search" method="get" class="header-form" action="<?php echo esc_url( home_url() ); ?>">
          <fieldset>
            <input type="text" name="s" class="header-text uniform" size="15" title="<?php _e('Search','adelle-theme'); ?>" />
            <input type="submit" class="uniform" value="<?php _e('Search','adelle-theme'); ?>" />
          </fieldset>
        </form>

    Save this, and the Search box will be gone from the nav bar. :)

    Hope this helps!

  8. ParentingInNKY
    Member
    Posted 5 months ago #

    1. Thank you! However, when adding that CSS the main/ middle part of the nav bar and footer turned the color i want but the pointed ends disappeared (I ran into this on .com as well just not sure how i fixed it). The nav bar and footer bars are 3 parts: the middle and 2 ends.

    2. The Date circles did not change color.

    3. Another issue: When I switched back this time, the feature image is being placed in front of my title at the beginning for each post (except for the first one). How do i get rid of this?

    4. I have not tried the search box removal. Doing that now.

    THANK YOU!

  9. ParentingInNKY
    Member
    Posted 5 months ago #

    working on the search box: how do you translate the following to utf-8? :
    <form role="search" method="get" class="header-form" action="<?php echo esc_url( home_url() ); ?>">
    <fieldset>
    <input type="text" name="s" class="header-text uniform" size="15" title="<?php _e('Search','adelle-theme'); ?>" />
    <input type="submit" class="uniform" value="<?php _e('Search','adelle-theme'); ?>" />
    </fieldset>
    </form>

  10. ParentingInNKY
    Member
    Posted 5 months ago #

    Ok, so I figured everything out except- now that the search box is deleted, how do I bring my second row items up to the top so I only have one row?

  11. Siobhan Bamber (siobhyb)
    Forum Mod.
    Posted 5 months ago #

    Hey!

    1. Thank you! However, when adding that CSS the main/ middle part of the nav bar and footer turned the color i want but the pointed ends disappeared

    All parts of the nav and footer have changed colour on my end, screenshot here:
    https://cloudup.com/cgemjVjP1Cn

    Did you manage to resolve this on your end? Or are you not seeing this your side?

    If the latter, could you please try clearing you cache. If you still don't have any luck after this, please let me know what browser and operating system you're running on.

    2. The Date circles did not change color.

    3. Another issue: When I switched back this time, the feature image is being placed in front of my title at the beginning for each post (except for the first one). How do i get rid of this?

    It seems you may have managed to figure these things out? I'm unable to replicate either problem.

    now that the search box is deleted, how do I bring my second row items up to the top so I only have one row?

    You'll need this CSS, which will increase the width of you menu so that it occupies the entire top nav:

    .nav ul {
    max-width: 100%;
    }

    By the way, if you're interested in learning a little more about CSS, the following are great resources for doing so:

    Let me know how this goes. :)

  12. ParentingInNKY
    Member
    Posted 5 months ago #

    AWESOME!!! Thank you!

    I am left with only one issue- my feature images are not showing up when posting to FB (it used to), etc and random pics show up instead of my header when I post my home page link/

    ????

  13. Siobhan Bamber (siobhyb)
    Forum Mod.
    Posted 4 months ago #

    Hey there!

    Sorry for the delay in getting back to you.

    I ran your site through Facebook's debug tool:
    https://developers.facebook.com/tools/debug/og/object?q=http%3A%2F%2Fparentinginnky.com

    From the results, I can see the following error:

    Provided og:image is not big enough. Please use an image that's at least 200x200 px. Image 'http://66.147.244.103/~parentr4/wp-content/uploads/2013/11/cropped-cropped-blog-take-2_edited-2.jpg' will be used instead.

    Images need to be at least 200px by 200px in order for Facebook to pick them up for sharing. Remember this size requirement as you include more posts and images into your site, and you should start to see the correct image when sharing a post/page.

    For additional reference, here's the general order in which images are selected when sharing a post/page:
    http://en.support.wordpress.com/publicize/#images-in-publicize

    Hope this helps.

Reply

You must log in to post.

About this Topic