WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] Adding media generates server error (4 posts)

  1. kmessinger
    Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

    Version: 3.6-alpha-23400
    Clicking on the add media button works as expected but on the server this message is generated in my error log.
    [12-Feb-2013 11:23:21] PHP Warning: Zend Optimizer for PHP 5.2.x cannot be found (expected at '/usr/local/Zend/lib/Optimizer-3.3.3/php-5.2.x/ZendOptimizer.so') - try reinstalling the Zend Optimizer in Unknown on line 0

    My host, Dot5, says

    I have added the zend_optimizer code for your account.

  2. What version of PHP are you using? 5.2.what?

    Did it go away with Zend being added?

  3. kmessinger
    Volunteer Moderator
    Posted 1 year ago #

    PHP is 5.3.13. [edit according to the host. The Open Hook plugin says it is 5.2.17]

    Did it go away with Zend being added?

    No the message still gets written to a file called error_log in the wp-admin folder as soon as I click on the add media button. I was mistaken that was the server log. The server log for that same time (I think) says this.
    [12/Feb/2013:00:23:35 -0500] "POST /wp-admin/admin-ajax.php HTTP/1.0" 200 295 "http://www.ourexcellentadventures.com/wp-admin/post.php?post=7830&action=edit" "Mozilla/5.0 (compatible; MSIE 10.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/6.0)" 76.72.167.90 - -

    I had never noticed that file before but it was over 5MB with that same message going back to September 2012. There are also messages about a plugin I had that was not working. I put the .txt extension on it so I could read it.

  4. Two VERY belated thoughts.

    1) The fact that you have plugins saying 5.2 and the host saying 5.3, I think PHP is the hissy fit here.

    2) Clean out your tmp folder on the server.

    But I really think it's something FUBAR in PHP :/

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic