WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Slideshow
6 seconds 'till first slide appears (10 posts)

  1. ireneogier
    Member
    Posted 11 months ago #

    Hallo Stefan,

    Ik heb op 2 sites de slideshow gebruikt en op de ene werkt ie perfect. De 2de site, daar duurt het een seconde of 6 voor het eerste beeld laadt. Ik kom er maar niet achter waarom dit zo is.
    De settings zijn beiden hetzelfde. Heb jij enig idee?

    De websites heten: http://www.ocre-groep.nl en http://www.ocre-offshore.com/
    alvast bedankt Irene

    http://wordpress.org/extend/plugins/slideshow-jquery-image-gallery/

  2. Stefan Boonstra
    Member
    Plugin Author

    Posted 11 months ago #

    Hi Irene,

    A reason why the slideshow on one website loads slower then the slideshow on the other, could be that the images on one website are bigger than the images on the other.

    I see that ocre-groep.nl has a load size of 13.7 KiloBytes, while ocre-offshore.com has a load size of 22.6 KiloBytes.

    Ocre-offshore.com is also showing a JavaScript error. The slideshow needs to wait while it tries to get around the error before it shows. The error seems to be caused by the JetPack plugin's Gravatar module. Disabling it should solve the problem.

    Best regards,
    Stefan

  3. Kari Mitchell
    Member
    Posted 11 months ago #

    Hi there - I am working on a site here:
    http://174.37.55.98/~skintast/raa/

    that is doing the exact same thing. We don't have JetPack installed but they are using other plugins. I assume there is some sort of conflict there - ? can you confirm or do you see something else that might be causing this delay of the initial image starting?

    Thanks so much in advance,
    Kari

  4. quailrunphotos
    Member
    Posted 11 months ago #

    I am also seeing the same 6 second delay before the slide show begins. I have disabled the Garvatar module in JetPack, with no affect.

    Any suggestions would be appreciated.

    David.

    http://quailrunphoto.com

  5. quailrunphotos
    Member
    Posted 11 months ago #

    Kari; did you get any feed back on this issue?

    I am still waiting for an answer.

    David

  6. Kari Mitchell
    Member
    Posted 11 months ago #

    Hi - no, I didn't - I went to another slideshow. :)

  7. Brian
    Member
    Posted 11 months ago #

    Y'all are blessed by God to have only a six second delay. I'm at 12 secs to 25 secs on one of my sites.

    Maybe I'm cursed : )

  8. myfunhap
    Member
    Posted 10 months ago #

    Hi Stefan,

    same problem here, why does it load so slowly?

    even better

    how do I make it faster??

  9. myfunhap
    Member
    Posted 10 months ago #

    PS: to Kari: are you using another slideshow now, is it any better?

  10. quailrunphotos
    Member
    Posted 10 months ago #

    I got an update to my theme from the developer and the slide show now appears immediately, and the slide show starts moving after 6 seconds. At least the customer sees something on the screen first thing.

    No sure what the developer did so I can't be much help, sorry.

    David

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.