WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

500 internal server error on "Publish" (4 posts)

  1. wonderm00n
    Member
    Posted 6 years ago #

    I'm having a very strange problem that I cannot understand.

    I've downloaded WordPress 2.5, made a clean install, I've changed NO configuration at all, and the first thing I've tested was make a new post with title="test" and contents="test".

    From the moment I click on "Publish", my blog stops working. FINITO! No homepage, no admin, nothing... I always get "500 internal server error".

    I've deleted the database and run the install script again, and everything is back working. As soon as I click on "Publish" to make a new post, the problem returns and does not go away unless I drop all tables and re-run install script.

    My PHP info: http://www.ptalojamento.com/info.php

    The access logs when clicking "Publish":

    84.90.5.249 - - [18/Apr/2008:09:43:59 +0100] "POST /wp-admin/post.php HTTP/1.1" 302 - "http://www.dicasinternet.com/wp-admin/post-new.php" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.13) Gecko/20080311 Firefox/2.0.0.13"
    84.90.5.249 - - [18/Apr/2008:09:44:00 +0100] "GET /wp-admin/post-new.php?posted=3 HTTP/1.1" 404 - "http://www.dicasinternet.com/wp-admin/post-new.php" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.13) Gecko/20080311 Firefox/2.0.0.13"

    The error on the browser:

    Internal Server Error

    The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

    Please contact the server administrator, webmaster@dicasinternet.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

    More information about this error may be available in the server error log.

    Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request

    Any ideas?

  2. Sherry Dedman
    Member
    Posted 6 years ago #

    I don't know for sure, but I'm wondering if you have something in your .htaccess that was specific to your old WordPress. Old paths that are no longer there or something. That's my buest guess of where to start. (By the way, if you don't know about .htaccess, don't mess with your .htaccess file. That was just an idea in case you have altered it in the past and forgot about it.)

  3. wonderm00n
    Member
    Posted 6 years ago #

    Hi sherrynes,

    I do know what .htaccess is, and this is a FRESH install, for a new blog, and I'm using this format for the links: "http://www.domain.com/?p=123".

    Anyway, I don't even have an .htaccess file on the website root.

    Anyone? HELP!

  4. wonderm00n
    Member
    Posted 6 years ago #

    Meanwhile I've been installing some plugins and setting things up and notice that a .htaccess on root was created:

    # BEGIN WordPress

    # END WordPress

    Anyway... I've tried to post and everything seems to be ok now!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.