WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

NextGEN Gallery
[resolved] 404 Errors on Galleries After Fresh Install (5 posts)

  1. karks88
    Member
    Posted 8 months ago #

    I am setting up a new site and it's running WP 3.7.1. I just today installed NextGen 2.0.33 and am having a problem with galleries listed in an album all turning out 404 links:

    http://www.craicpa.org/test_index.php/photo-galleries/

    In fact, I can't even get the album itself to display going through the TinyMCE editor button (all I get on both the frontend and backend are the single preview image for the album). I have to use a shortcode to get it to display:
    [ngg_images album_ids="1" display_type="photocrati-nextgen_basic_compact_album" thumbnail_width="142" thumbnail_height="166"]

    I'm using the StartBox framework with a child theme. I use this combination all the time and have never had this problem. However, I tried disabling all other plugins and also using the Twenty Twelve theme, but the problem still exists.

    Any ideas as to what I can do to fix this?

    http://wordpress.org/plugins/nextgen-gallery/

  2. karks88
    Member
    Posted 8 months ago #

    Just a followup, I think this has something to do with the rewrite. I have the site up there with a /test_index.php/ URL so that it doesn't interfere with the coming soon page that is there now. When I take that out of the URL, the galleries do show up:

    http://www.craicpa.org/photo-galleries/nggallery/craic/2008-photos/

    I guess this just leaves the challenge of trying to get this work long enough for the client to approve it.

  3. photocrati
    Member
    Plugin Author

    Posted 8 months ago #

    @karks88 - I would have questioned why you were using /test_index.php/ thanks for following up and explaining why. I expected there would be a good reason. Are you seeing any other quirks related to using that URL?

    Thanks!

    - Cais.

  4. karks88
    Member
    Posted 8 months ago #

    Thanks for the reply! I have no other quirks that I've noticed. Usually I just use that so that I don't have to install WP in a subdirectory when there is an existing site.

    I've since gotten rid of the /test_index.php/ for the purpose of testing the galleries.

  5. photocrati
    Member
    Plugin Author

    Posted 8 months ago #

    @karks88 - Thanks for the follow-up! If you do find any other issues, please feel free to let us know ... you're welcome to submit a Bug Report (http://www.nextgen-gallery.com/report-bug/) for them as well.

    Thanks!

    - Cais.

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.